Andre små lande er mere vakse ved havelågen, når de gode opgaver fordeles
Der er sædvanligvis rift om at blive hovedordfører på den lovgivning, der sendes igennem Europa-Parlamentet, og her er det ingenlunde de danske medlemmer, der får opgaverne.
Det fremgår i en aktuel undersøgelse fra VoteWatch Europe, som overvåger lovgivningsmekanismen i EU's Parlament og Ministerråd.
I opgørelsen har de 13 danske parlamentarikere bedømt over eet i gennemsnit kun ført pennen på 0,2 stykker lovgivning på de sidste fem år i den såkaldte fælles beslutningsprocedure med Ministerrådet, og det er jo den sædvanlige måde at vedtage EU-love på.
De danske parlamentarikere er dermed nærmest bundskrabere i opgørelsen. I modsatte ende ligger lande som Tyskland, Irland, Luxembourg og Storbritannien, som sniger sig op på næsten ét ordførerskab pr. folkevalgt.
De danske parlamentarikere har dog bidraget med at forfatte næstflest af de såkaldte udtalelser, som er et udvalgs holdning til en sag, som hører hjemme i et andet udvalg.
Men har man ordførerskabet, så er man i høj grad med til at sætte tonen an, for hvordan Parlamentet skal forholde sig til et givent emne.
Summa summarum er, at andre lilleput lande som fx Slovenien, Luxembourg og Cypern gafler mange flere ordførerskaber til sig på ovgivningsområdet end danskerne.
Det ser ud, som de danske parlamentarikere ikke helt betragtes¤som de oplagte ordførere til at få noget igennem EU-Parlamentet.