Christansborgs tykke mure giver hende ikke mere solid afstand til virkeligheden

Mmm..

Karen Hækkerup er ansat som direktør i organisationen Landbrug & Fødevarer. Hun er inden sin tiltrædelse blevet modtaget med kolossal begejstring af landbrugets formand Merrild Pedersen:

Hun er et scoop, lyder det fra formanden.

Forventningerne til Karen Hækkerup er altså skruet op som ingensinde før og ikke mindst på grund af hendes tidligere fire måneder som fødevareminister¤imellem en af regeringens næsten utallige regeringsrokader.

På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i november sidste år udtalte hun til stor overraskelse som socialdemokratisk minister, at danske landmænd er verdens bedste landmænd, og især over at sige, at det var absolut topprioritet for regeringen at forbedre landbrugets vilkår.

Siden disse ord er der i efterfølgerens tid ikke sket meget andet, end at landbrugets vanskeligheder er steget og steget i mindst ligeså hastig takt, som den nuværende landbrugsminister Dan Jørgensen (S) taler og taler om økologisk landbrugsdrift.

Dansk landbrug har gæld på over 360 milliarder kroner, og det skyldes ikke mindst at bønderne har troet på regeringens velsignelser om økologisk drift.

Pudsigt er det så, at staten nu i over 25 år har måttet yde store årlige milliontilskud til økologisk drift.

På det grundlag må man medgive forståelse for, at banker og andre finansieringsselskaber forlængst har sagt stop for lån.

Nu er det som sagt Karen Hækkerups tur til at være direktør for Landbrug & Fødevarer, og måske vil det lykkes for hende at tæmme den nuværende fødevareminister Dan Jørgensens omfattende økologiske planer, som hidtil ikke har givet penge i kassen, men kun gæld, og tilmed ikke bevis for øget befolkningssundhed.

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?