Efter over 40 år er tiden kommet til at sælge

Prinsgemalen stopper med at sælge og producere vin¤fra sit slot Chateau de Cayx i Frankrig. Det sker efter over 40 år som¤vinbonde. Salg og produktion bortforpagtes i stedet til et fransk firma.

Prins Henrik har taget beslutningen efter drøftelse sammen med familien, og beslutningen betyder, at salg og produktion bortforpagtes til det franske firma Vinovalie.

Han udtaler i den forbindelse: "Jeg er glad for denne løsning, som betyder, at produktionen af kvalitetsvin på slottet vil kunne fortsætte og sælges i hele verden", skriver kongehuset på deres hjemmeside.

Efter sit afbud på grund af influenza til en række store arrangementer i anledning af dronning Margrethes 75 års fødselsdag skulle Prins Henrik været set¤i Venedig. I en pressemeddelelse fra hoffet har prinsen ønsket at forberede et generationsskifte i tide, hvor der ikke er det samme behov for at være involveret i produktionen.

Det mener Prins Henrik at have opnået med Vinovalie, der fortsat vil distribuere vinen fra Château de Cayx med prinsens navn.

Distribution og salg i Danmark vil efter aftale med Vinovalie blive varetaget af de nuværende importører. Dog vil Prins Henrik stadig beholde vinsalget fra sin egen butik på sit vinslot.

Det franske firma Vinovalie er en sammenslutning af fire kooperativer og private slotte i det sydvestlige Frankrig. Det ene af vin-kooperativerne har Prins Henriks far været med til at stifte i Câhors efter 2. verdenskrig.

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?