I det hele taget er østeuropæiske lande velegnede til fødevareproduktion

Det danske landbrugsselskab Axzon har haft et markant indbringende 2014. Det skyldes ikke mindst stigende priser på svinekød i Østeuropa. Derfor forventer virksomheden at kunne præsentere en stor vækst i omsætningen, når regnskabet er helt gjort op, skriver Berlingske Business.

"Axzon´s svineproduktion i Ukraine, Rusland og Polen er i 2014 steget med næsten 30 pct. Axzon ejer i øjeblikket syv svinefarme i det vestlige Ukraine gennem selskabet Danosha, og det er ikke mindst denne del af forretningen, som medvirker til det stigende resultat."

"Men planen for virksomheden er at udvide antallet af søer i Danosha fra nuværende 14.000 til 18.000, så man kommer op på 540.000 smågrise til produktion af slagtesvin."

"Rekordomsætningen i det ukrainske selskab kommer dog ikke umiddelbart til at slå igennem på bundlinjen for Axzon. Investeringsselskabet er indregisteret i Danmark, og derfor skal aktiverne i Danosha omregnes til kroner fra den ukrainske valuta, hryvnia, der har mistet omkring halvdelen af sin værdi det sidste 
halve år."

Men det er alligevel værd at tage resultatet ad notam for dansk landbrug, for i kraft af den store velvilje til EU-støtte til landet kan fremtiden sagtens blive, at landet opnår en status som et stort landbrugsland med konkurrencekraft.

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?