MEALS-undersøgelse:
Månedens spørgsmål i maj 2015 var:
Tror du, at mindsteløn bliver vedtaget i EU om få år?
 
Svarene fordelte sig således:
Ja 43,8% 
Nej 37,5% 
Ved ikke 12,5% 
 
LO´s næstformand Lizette Risgaard sagde skråsikkert for nogle måneder siden til Kommissionsformanden i EU, at han kan ønske sig en europæisk minimumsløn i EU: i år, næste år og næste år igen for hans ønske kommer IKKE til at gå i opfyldelse!?
 
Man skal lægge mærke til, at LO's skråsikre udtalelse kun dækkede for en kort årrække, og derfor bør man nok ikke tage for let på, at europæisk minimumsløn jævnligt vil dukke op som et modsvar til den voksende utilfredshed, der har været i kølvandet på arbejdskraftens frie bevægelighed.
 

Man kan i hvert fald konstatere, at der er 22 EU-lande, heriblandt sikkert afgørende lande som Frankrig og Tyskland, som er tilhængere af minimumslønninger. Og når der således kun er EU-lande, der ikke har en mindsteløn, er det naturligvis os, der er under pres, og ikke de andre 22 lande.

Den danske EU parlamentariker Ulla Tørnæs (V) har udtalt, at hun oplever, at diskussionen om en minimumsløn, der kommer til at gælde i hele Europa, optager sindene i Bruxelles. Både i Parlamentet og i Kommissionen.

Og i undersøgelsen vi bragte om mindsteløn i månedens spørgsmål, ser man med al tydelighed, at et klart flertal blandt vore læsere mener,¤at mindsteløn kan blive vedtaget i EU i løbet af¤få år.

Ulla Tørnæs fremhæver dog, at hun ønsker at holde fast i Den Danske Model, og derfor siger hun, " at det bliver en af mine hovedopgaver i beskæftigelsesudvalget at kæmpe for, at vi får en særlig ordning, der respekterer, at vi har en helt særlig forhandlingsmodel".

Det socialdemokratiske medlem af EU-Parlamentet, Ole Christensen siger, "at han¤ikke er så bekymret", men vil alligevel kun strække sig til, at der ikke sker noget på området i denne valgperiode.

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?