Det står dem naturligvis frit for, men kom så ikke rendende tilbage, som man har set med tidligere udbrydergrupper

En større gruppe mælkeproducenter fra Nordjylland ønsker at gå sine egne veje. Det betyder, at forbrugerne kan finde Thise-kød i køledisken hos Brugsen, Fakta og Coops andre butikker. Det har Thises andelshavere vedtaget på en ekstraordinær 
generalforsamling.

Lige nu er der jo stort set ikke slagtekreaturer på markedet, men jeg vil tro, at når vi snakker malkekøer, så snakker vi i størrelsesordenen 3000 om året, siger Mogens Poulsen, salgsdirektør i Thise, om den forventede volumen.

Samtlige 68 landmænd har været Danish Crown andelshavere, men bryder nu med kødgiganten. Nogle har ved siden af leveret til lokale slagtehuse og egen gårdbutik, og det kan de fortsætte med.

Visionen er at opnå en højere pris via produktudvikling og samtidig få bedre indsigt og indflydelse på kødprodukterne.

Kødprodukterne skal sælges under det nye brand, 'Thise & Ko'. Det, vi starter med, det økologiske hakkede oksekød, men man vil også kigge på andre udskæringer, ungdyr, stude og på specifikke racetyper som jerseykød, siger salgschefen hos Thise.

Det er endnu uafklaret, hvor dyrene skal slagtes, men man understreger, at det i hvert fald ikke bliver på Danish Crowns slagterier.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?