Æbletræerne bugner af æbler, der er klar til at blive spist. F.eks. er Discovery og Rød Gråsten helt fantastiske til æblekager og desserter. Vi har 4 saftige opskrifter med æbler.

Kan du li' chokolade? Så skal du gå på hjemmesiden www.odense-marcipan.dk
Vi har nemlig gemt nogle helt nye opskrifter til dig. Hvad siger du til en nem lagkage, cupcakes og en roulade - alle med chokolade!


Toscansk æbletærte 

Ingredienser:

125 g smeltet smør
3 æg
250 g sukker
100 g Original ODENSE Marcipan
1 dl mælk
1 spsk. vaniljesukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 æble(r)
½ dl saft fra citron(er)
revet citronskal fra ½ citron
1 dl rosiner
100 g hakket ODENSE Hvid Chokolade
1/4 dl pinjekerner
1/4 dl rørsukker

Forberedelse 30 min, samlet tid 1 t 30 min
Personer 8-10

Gitte Heidi Rasmussen er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom. Siden 1996 har Gitte arbejdet som freelance-skribent og laver bl.a. opskrifter til Føtex, Alt for Damerne og Odense Marcipan. Gitte Heidi Rasmussen har blandt andet udgivet kogebøgerne "Solskin og sommermad", "Mad på vej" og "Julerier", som er udarbejdet sammen med fotograf Inge Skovdal.

Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Tilsæt marcipan og mælk og pisk til æggemassen er cremet. Vend vaniljesukker, hvedemel og bagepulver i dejen og rør til sidst det smeltede smør i. Skær æblerne i smalle både og bland med citronsaft, citronskal, rosiner og chokolade. Kom først halvdelen af æbleblandingen i en smurt springform og hæld halvdelen af dejen over. Fordel resten af æbleblandingen oven på og slut af med resten af dejen.
Drys kagen med pinjekerner samt rørsukker og bag den ved 160° C i ca. 1 time. Læg evt. et stykke folie over kagen så den ikke bliver for mørk.
Servér kagen kold med creme fraiche eller marcarpone.
 
 

 

Odense Marcipan A/S
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?