03-11-2016 | Det helt enkelte råd mod madspild er: spis op! 700.000 tons mad, som kunne være spist, kasseres hvert år i Danmark. Jeg ønsker derfor nogle redskaber til at håndtere dette store problem i alle led af fødevarekæden. Nu hjælper vi 13 nye projekter på vej, som forhåbentlig vil gøre et mærkbart indhug i Danmarks madspild. Det er rigtig spændende projekter, og jeg glæder mig til, at de får luft under vingerne, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Kan man snart ophæve begrebet madspild? Ny teknologi hævdes at kunne fortælle holdbarhed på typer af fødevarer! Green Network er blandt de virksomheder, som har fået tilskud gennem Miljø- og Fødevareministeriets madspildspulje. De vil udvikle en sensorteknologi, som kan fortælle, hvor frisk din mælk eller rugbrødet er i posen. På den måde undgår forbrugere at smide mad & drikke ud, der stadig er holdbart. Projektet Rub & Stub er også blandt dem, der har fået tilskud. De vil mindske madspild på højskoler ved hjælp af workshops og brug af overskudsmad, hvis dette begreb vil være aktuelt i fremtiden?! For nuværende er der efter gældende regler et stort madspild hjemme hos forbrugerne, men noget tyder altså på, at begrebet madspild vil være en saga blot. Man kan undre sig over, at regeringen med fødevareminister Esben Lund Larsen, står i spidsen for en sådan kampagne. Det helt enkelte ville være: Spis op!
Derfor er en stor del af opgaven med at mindske spildet op til den enkelte, og det kan forhåbentlig blive nemmere når vi ser resultaterne af de nye projekter. Eksempelvis kan Rub & Stub projektet med workshops og inddragelse af lokal overskudsmad på 12 højskoler oplyse både køkkener og elever om, hvordan de kan tage kampen op imod madspildet, siger Esben Lunde Larsen
Udover Green Network har blandt andet Teknologisk Institut, Stop Spild Af Mad, Forbrugerrådet Tænk,¤ Studenterhusfonden og Dansk Folkehjælp fået tilskud gennem puljen.
MEALS
03-11-2016 | Tysk lavpriskæde åbner sit første hotel i Danmark. Storbyturister, skoleklasser, sportsklubber og andre på jagt efter en billig overnatning i København får snart mulighed for at booke sig ind i hovedstaden. Den tyske hotel- og hostelkæde A&O er nemlig klar til at rykke ind i Danmark. Til sommer åbner kæden sit første hus i Danmark på Nørrebro i København, men ambitionerne stopper ikke her, og det er ikke det sidste hostel, vi kommer til at åbne i København. Vi vil gerne snarest have i hvert fald to-tre huse i København, og det arbejder vi på højtryk på, siger Kasper Rønnow, der er direktør for A&O i Danmark. Bygningen i København vil være en blanding af hotel og hostel med i alt 270 værelser og 670 senge. A&O har i forvejen 31 hoteller i 19 storbyer, heraf langt de fleste i Tyskland.
MEALS
Udover Green Network har blandt andet Teknologisk Institut, Stop Spild Af Mad, Forbrugerrådet Tænk,¤ Studenterhusfonden og Dansk Folkehjælp fået tilskud gennem puljen.
MEALS
03-11-2016 | Tysk lavpriskæde åbner sit første hotel i Danmark. Storbyturister, skoleklasser, sportsklubber og andre på jagt efter en billig overnatning i København får snart mulighed for at booke sig ind i hovedstaden. Den tyske hotel- og hostelkæde A&O er nemlig klar til at rykke ind i Danmark. Til sommer åbner kæden sit første hus i Danmark på Nørrebro i København, men ambitionerne stopper ikke her, og det er ikke det sidste hostel, vi kommer til at åbne i København. Vi vil gerne snarest have i hvert fald to-tre huse i København, og det arbejder vi på højtryk på, siger Kasper Rønnow, der er direktør for A&O i Danmark. Bygningen i København vil være en blanding af hotel og hostel med i alt 270 værelser og 670 senge. A&O har i forvejen 31 hoteller i 19 storbyer, heraf langt de fleste i Tyskland.
MEALS
02-11-2016 | Dansk Michelin-restaurant lukker. Mandag den 31. oktober blev så sidste gang, der var åben på Grønbech & Churchill. Restauranten havde været åben siden den 17. marts 2011. Rasmus Grønbech vandt ellers Årets Kok i 1998 og har også været køkkenchef og medejer af Prémisse - nu AOC. Det gik ellers hurtigt med, at de franske inspektører fik øjenene op for Grønbech & Churchill, og sendte dem en Michelinstjerne. Det forlyder, at en anden restauratør¤ står parat for at åbne!
MEALS
MEALS
02-11-2016 | Vi har brug for hurtigere load-tider. Alt for mange websider har for mange og for tunge elementer. En ny webside ved navn Web Bloat Score tiltrækker sig i disse dage en del opmærksomhed rundt omkring i diverse udvikler-miljøer på internettet. Webbloatscore.com forsøger at blæse til kamp mod en uheldig tendens på internettet: At websiderne bliver tungere og tungere på grund af grafiske elementer og ringe kode-arbejde fra udviklernes side. Konsekvenserne er blandt andet længere load-tider. Det er en kroatisk webudvikler ved navn Željko Švedic, der står bag den nye webside, der forsøger at gøre opmærksom på problemet. Han har - med et glimt i øjet - udviklet det, han kalder Web Bloat Score eller bare WebBS. Den bygger på formlen: WebBS = TotalPageSize / PageImageSize. Ved at holde sidens totale størrelse op mod størrelsen på et screenshot af siden kommer Željko Švedics frem til en WebBS¤- jo højere score, jo værre står det til med websidens 'bloat-niveau'. "For at kunne reparere noget, er vi nødt til at måle det først," lyder det på Web Bloat Score, hvor du kan teste din egen websides WebBS. Et eksempel på en webside med en lav WebBS er Tim Berners-Lees hjemmeside, der lander på en score på blot 0,204, medens Computerworld.dk ligger på en WebBS på 0,948, mens dr.dk lander på hele 10,9. Derfor er der et problem. Željko Švedic mener, at det er problematisk, hvis man alene vurderer en webside ud fra, hvor meget den fylder, og hvor hurtigt den loader. Man er nødt til at holde størrelsen op imod, hvor meget indhold, der er på siden. En en helt simpel tekst-webside kan eksempelvis godt være for tung, hvis den fylder bare 500 kB, når det potentielt kunne være meget mindre. Ifølge Željko Švedic er den gennemsnitlige webside i dag på 2496 kB og kræver 140 requests. Det er markant mere, end det var tilfældet for bare få år siden, og derfor er det heller ikke første gang, at webfolk forsøger at gøre opmærksom på problemstillingen.
Computerworld
Computerworld
01-11-2016 | Brasilianere lander ordrer for 5,7 mia. Skal man tro en brasiliansk andels- og investeringsorganisation blev Sial-messen i Paris en succes af dimensioner, skriver FødevareWatch. De brasilianske producenter fra slagteribranchen landede på messen en ordre for omkring 5,7 mia. kr. Den brasilianske handels- og investeringsorganisation Apex-Brasil, var deltagende aktører fra kødindustrien og kom efter sigende hjem med ordrer for omkring 840 mio. dollars, svarende til omkring 5,7 mia. kr., skriver Globalmeatnews.com. I alt lyder estimatet fra organisationen, at de brasilianske virksomheder landede ordrer for
1,2 mia. dollars på den franske messe, og heraf forlyder det, at kødindustrien landede 70 pct. af ordrerne. Ifølge Globalmeatnews har Brasilien siden 1997 femdoblet sin landbrugsproduktion!
MEALS
1,2 mia. dollars på den franske messe, og heraf forlyder det, at kødindustrien landede 70 pct. af ordrerne. Ifølge Globalmeatnews har Brasilien siden 1997 femdoblet sin landbrugsproduktion!
MEALS
01-11-2016 | Fødevareudstilling i Herning
Hvis du lyst til at opleve fødevarer og den nyeste teknologi i¤ fødevareindustrien, er der mulighed i messecentret i Herning fra den 1. til den 3. november. Messecentret er i de kommende tre dage.
MEALS
01-11-2016 | Dansk Supermarked bruger millioner på private label. Flere og flere kunder stiller forventninger til omtanke og har derfor særlige behov. Derfor opgraderer koncernen sit private label-mærke Levevis.¤ Dansk Supermarked har derfor investeret et tocifret millionbeløb i at udvikle og styrke sit private label-mærket Levevis. Den store investering forventes at kunne løfte mærkets position i Føtex og Bilka. Der er i øjeblikket 360 produkter med mærket, men markedspotentialet vurderes højere.
MEALS
31-10-2016 | Døgnåbne Netto-butikker breder sig ud i landet. Det får betydning for, hvordan man i fremtiden driver supermarkeder. Netto fordobler antallet af sine døgnåbne butikker efter succes med forsøg i de største byer, og det vil få betydning for, hvordan man driver supermarkeder i fremtidens Danmark. Fleksible åbningstider vil blive det nye normale om nogle år. Fra 1. november fordobles antallet og strækker sig til mindre byer som Solrød, Næstved, Vejle, Roskilde og Nykøbing Falster.
MEALS
31-10-2016 | Igen i år kunne SIAL i Paris byde på flere udstillere og besøgende end den foregående messe. Med ikke mindre end 7.000 udstillere og over 160.000 besøgende har messen kommercielt været en stor succes. Men antallet af besøgende er bestemt ikke alt, og vigtigst er det måske, at kvaliteten af de besøgende distributører meldes at have været på et endnu bedre niveau end tidligere. Derfor er det også ærgerligt, at det ikke er lykkedes SIAL at tiltrække endnu flere af vores landsmænd, når messen netop er så god en udstillingsplatform.
MEALS
31-10-2016 | Arla UK roder med milliardminus, regnskabsfejl og anstrengt likviditet. Et milliardunderskud, en milliardnedskrivning, et milliardlån og fejlposteringer til over en milliard. Regnskaberne for Arlas overliggende moderselskaber i Storbritannien viser røde tal i 2015. Direktøren siger, at tallene ikke viser det fulde billede, og at den britiske forretning samlet giver overskud. Minussets størrelse får professor til at stille spørgsmålstegn ved forklaringen.
FødevareWatch
31-10-2016 | Kniber det med at huske? Så er det måske, fordi du glemmer at holde din hjerne og hukommelse i form. Mange danskere dyrker motion og træner kroppens muskler flere gange om ugen for at holde sig i topform. Men det er de færreste, som tænker på, at det også er vigtigt at træne og vedligeholde hjernen og hukommelsen - uanset alder! Hjernen går nemlig ikke i stå, bare fordi du bliver ældre, så det er vigtigt, at du træner den hele livet. Hjernen er en enorm muskel, der former sig efter, hvordan og hvor meget den bliver brugt. Hvis du ikke sørger for at vedligeholde den, bliver den hurtigt slap. Ifølge eksperter er det en myte, at vi med alderen får sværere ved at lære nyt. Hjernen får kun problemer med at lære nyt, hvis vi ikke er vant til det. Og nok bliver vi langsommere med alderen, men dette kan ligeledes forklares ved, at vi ikke vedligeholder eller udvikler vores indlæringsevne. Men hvordan sørger du så egentlig for at holde din hjerne i topform? Her er 5 gode råd:
- Bevæg dig
- Spis sundt
- Ryst op i rutinerne
- Sov godt
- Træn hjernen hver dag
Institut for Personaleudvikling
31-10-2016 | TOPMØDE: EU-lederne tager slukørede hjem fra topmøde uden at have løsnet op for den knude, der truer en profileret handelsaftale med Canada. "Dybt bekymrende," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). BRUXELLES: EU's stats og regeringschefer måtte fredag forlade et topmøde i Bruxelles uden en færdigforhandlet aftale om den højtprofilerede frihandelsaftale CETA. Det var ellers håbet, at EU-topmødet kunne slutte med, at alle 28 EU-lande kunne erklære sig parate til at underskrive frihandelsaftalen med Canada. Men protester fra den belgiske region Vallonien¤- der på grund af den belgiske grundlov har vetoret på landets holdning til aftalen - spændte ben for den plan. Fredag eftermiddag var der ingen aftale i sigte. Tværtimod rapporterer den belgiske TV-station RTBF, at den canadiske handelsminister Chrystia Freeland - der har forhandlet med Valloniens repræsentanter fredagen igennem - har forladt forhandlingerne.
MEALS
31-10-2016 | Leverandørernes netbutik vil omsætte for to mia i 2020. Direktøren i mærkevareleverandørernes netbutik Shobr tror på en omsætning på over to mia. kr. i 2020. Offentliggjort 24.10.16 kl. 09:40 AF JØRGEN RUDBECK Den forholdsvis nye netbutik Shobr, der sidste år blev etableret af mærkevareleverandørerne gennem Shopall24, har stor tro på fremtiden. Ifølge Dansk Handelsblad fortalte adm. direktør Lars Munch Johansen om forventningerne til væksten i de kommende år på sidste uges e-handelskonference i FDIH. "Vi forventer at omsætte dagligvarer for to mia. kr. i Danmark i 2020, og for mærkevareleverandørerne forventes en afledt effekt i de fysiske butikker," sagde Lars Munch Johansen. Særligt uden for København, hvor blandt andet Nemlig.com og Coop.dk Mad har godt fat, går det godt, og ifølge direktøren ligger 70 pct. af salget uden for hovedstaden.
MEALS
31-10-2016 | Igen i år kunne SIAL i Paris byde på flere udstillere og besøgende end den foregående messe. Med ikke mindre end 7.000 udstillere og over 160.000 besøgende har messen kommercielt været en stor succes. Men antallet af besøgende er bestemt ikke alt, og vigtigst er det måske, at kvaliteten af de besøgende distributører meldes at have været på et endnu bedre niveau end tidligere. Derfor er det også ærgerligt, at det ikke er lykkedes SIAL at tiltrække endnu flere af vores landsmænd, når messen netop er så god en udstillingsplatform.
MEALS
31-10-2016 | Arla UK roder med milliardminus, regnskabsfejl og anstrengt likviditet. Et milliardunderskud, en milliardnedskrivning, et milliardlån og fejlposteringer til over en milliard. Regnskaberne for Arlas overliggende moderselskaber i Storbritannien viser røde tal i 2015. Direktøren siger, at tallene ikke viser det fulde billede, og at den britiske forretning samlet giver overskud. Minussets størrelse får professor til at stille spørgsmålstegn ved forklaringen.
FødevareWatch
31-10-2016 | Kniber det med at huske? Så er det måske, fordi du glemmer at holde din hjerne og hukommelse i form. Mange danskere dyrker motion og træner kroppens muskler flere gange om ugen for at holde sig i topform. Men det er de færreste, som tænker på, at det også er vigtigt at træne og vedligeholde hjernen og hukommelsen - uanset alder! Hjernen går nemlig ikke i stå, bare fordi du bliver ældre, så det er vigtigt, at du træner den hele livet. Hjernen er en enorm muskel, der former sig efter, hvordan og hvor meget den bliver brugt. Hvis du ikke sørger for at vedligeholde den, bliver den hurtigt slap. Ifølge eksperter er det en myte, at vi med alderen får sværere ved at lære nyt. Hjernen får kun problemer med at lære nyt, hvis vi ikke er vant til det. Og nok bliver vi langsommere med alderen, men dette kan ligeledes forklares ved, at vi ikke vedligeholder eller udvikler vores indlæringsevne. Men hvordan sørger du så egentlig for at holde din hjerne i topform? Her er 5 gode råd:
- Bevæg dig
- Spis sundt
- Ryst op i rutinerne
- Sov godt
- Træn hjernen hver dag
Institut for Personaleudvikling
31-10-2016 | TOPMØDE: EU-lederne tager slukørede hjem fra topmøde uden at have løsnet op for den knude, der truer en profileret handelsaftale med Canada. "Dybt bekymrende," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). BRUXELLES: EU's stats og regeringschefer måtte fredag forlade et topmøde i Bruxelles uden en færdigforhandlet aftale om den højtprofilerede frihandelsaftale CETA. Det var ellers håbet, at EU-topmødet kunne slutte med, at alle 28 EU-lande kunne erklære sig parate til at underskrive frihandelsaftalen med Canada. Men protester fra den belgiske region Vallonien¤- der på grund af den belgiske grundlov har vetoret på landets holdning til aftalen - spændte ben for den plan. Fredag eftermiddag var der ingen aftale i sigte. Tværtimod rapporterer den belgiske TV-station RTBF, at den canadiske handelsminister Chrystia Freeland - der har forhandlet med Valloniens repræsentanter fredagen igennem - har forladt forhandlingerne.
MEALS
31-10-2016 | Leverandørernes netbutik vil omsætte for to mia i 2020. Direktøren i mærkevareleverandørernes netbutik Shobr tror på en omsætning på over to mia. kr. i 2020. Offentliggjort 24.10.16 kl. 09:40 AF JØRGEN RUDBECK Den forholdsvis nye netbutik Shobr, der sidste år blev etableret af mærkevareleverandørerne gennem Shopall24, har stor tro på fremtiden. Ifølge Dansk Handelsblad fortalte adm. direktør Lars Munch Johansen om forventningerne til væksten i de kommende år på sidste uges e-handelskonference i FDIH. "Vi forventer at omsætte dagligvarer for to mia. kr. i Danmark i 2020, og for mærkevareleverandørerne forventes en afledt effekt i de fysiske butikker," sagde Lars Munch Johansen. Særligt uden for København, hvor blandt andet Nemlig.com og Coop.dk Mad har godt fat, går det godt, og ifølge direktøren ligger 70 pct. af salget uden for hovedstaden.
MEALS