Danske mænd og kvinder op til 60 års alderen samt børn er mere passende slanke end for en generation siden. Man skal derfor nok til at indstille sig på ikke for kategorisk at anvende udtrykket danskerne i forhold til overvægt.

Desværre er der ingen præcise danske statistikker om disse før og nu vægtforhold, og derfor må statistisk materiale fra andre lande i Norden & Tyskland indgå i vore oplysninger:

 

 • 18% voksne op til 60 år er overvægtige. De vejer mere end acceptable 10% over idealvægt.
 • 8% børn op til 16 år er overvægtige. De vejer mere end acceptable 10% over idealvægt.
 • 26% over 60 år er undervægtige. De vejer mindre end acceptable 6% under idealvægt. Dette er en farlig tendens og kan ved forskydninger længere ned være livstruende.

  Den bedste og sundeste slankekur er daglig 5-6% mindre indtagelse af kalorier, end man forbruger.

 • Det bliver en længere eller lang kur.
 • Den virker.
 • Den giver en sund krop med styrke.
 • Den giver en helt ny livsbekræftelse og bedre humør hjemme som ude
 • Den store sidegevinst er lyst til at fortsætte sin nye og rigtige livsstil.

   

   

  Når man på denne facon er nede på den acceptable overvægt, så er man så glad og måske snarere så stolt, at man ikke med det vuns smider det hele over bord.

  Huhej kure, som nærmest skræller fedtet af kroppen, bør ikke anvendes uden lægekontrol. Mange lynkure har, for personer med idealvægt eller for personer inden for den acceptable grænse over idealvægt, medført, at de også har efterlevet disse kure, hvorved de er kommet¤i undervægtsproblemer.¤

  Heldigvis ved børn og voksne nu om stunder meget mere om ernæring end for en generation siden. Og en stor hjælp er det, at mange af butikkernes fødevarer helt automatisk opfylder nutidens krav. Og er man som forbruger det mindste i tvivl, så er der udmærkede mærkninger på varerne ,¤man kan støtte sig til.

  Det er faktisk næsten umuligt og i givet fald meget tidskrævende at fylde sin indkøbsvogn med i gennemsnit for fede produkter. Oksekød, mejerivarer og salater osv osv har i gennemsnit 50% mindre fedtenergi i forhold til tidligere.

  Selvfølgelig virker slankeeksperternes kure mod overvægt, for deres opskrift er i bund og grund, at man skal indtage betydeligt færre kalorier, end man forbrænder. Det forkerte hos dem er, at det sker i for højt tempo, velsagtens fordi de skal vise slankeresultater i mindst samme takt, som de slanker kursistens pengepung.

  Beregninger viser, at ca. 8% af kursisterne, uanset hvad slankeskolen kalder sig, opnår varigt at holde det opnåede vægttab.

   

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?