Salmonellafri kyllinger!

Danmark kan nu kræve, at udenlandsk kyllingekød er testet fri for salmonella, før det bliver sendt til Danmark. En sejr for fødevaresikkerheden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Når danske forbrugere sætter tænderne i en helstegt kylling eller en kyllingefilet, kan de fremover føle sig så godt som sikre på, at kyllingen ikke har salmonella.¤ Der har i mange år været et krav om salmonellafrihed for dansk kyllingekød, men nu gælder det altså også det udenlandske kyllingekød, der sælges i Danmark.

EU's Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed har nemlig givet Danmark særstatus for salmonella i kyllingekød. Det har et flertal af medlemslandene nu stemt for. Komitéen anerkender dermed den store danske indsats for at bekæmpe salmonella i slagtekyllingeproduktionen.

Med en særstatus kan Danmark nu kræve, at udenlandsk kyllingekød skal være testet fri for salmonella, inden kødet sendes til Danmark.

Det er naturligvis en stor sejr for fødevaresikkerheden. Vi kan nu være så godt som sikre på, at der ikke er salmonella i det kyllingekød, vi køber i supermarkedet eller spiser på restauranterne. Hvad enten kødet er fra Danmark eller udlandet.

Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) siger, at den danske særstatus er en anerkendelse til de landmænd, slagterier og myndigheder, som i mere end 20 år har gjort en stor indsats for at slippe af med salmonella!

I de senere år har antallet af syge ligget på omkring 1.000 om året. Omkring halvdelen bliver smittet med salmonella, mens de er i udlandet.

"Denne særstatus havde ikke været mulig uden erhvervets store fokus på at undgå salmonella i produktionen. Det er først og fremmest erhvervets fortjeneste, at vi nu kan føle os ekstra sikre på, at både det danske og det indførte kyllingekød er fri for salmonella," siger Esben Lunde Larsen.

Allerede i 2012 fik Danmark også en tilsvarende salmonella særstatus for æg.

Man skal naturligvis altid følge hygiejnerådene. Herunder at gennemstege kyllingekød, da der kan være andre sygdomsfremkaldende bakterier i som eksempelvis campylobacter.

Ønsker du yderligere oplysninger:

tlf.: 9359 7082, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Pressesekretær Jonatan Lykke-Olesen, Miljø- og Fødevareministeriet, 
 
 
Dansk Supermarked ind i kampen mod Postnord

Detailkoncernen vil med en satsning i 365 butikker tage konkurrencen om forsendelser af pakker op med Postnord. Det vil fra i dag komme til at ske i Føtex-, Netto- og Bilka-kæderne. Navnet bliver:

Send & Hent.

Det er et koncept, hvor kunderne sender pakker mellem supermarkeder, og det skal anvendes i konkurrence med tilbuddene fra Postnord, skriver Børsen.

Dansk Supermarked lancerer konceptet i samarbejde med partneren Swipbox og Bring, der vil stå for logistik og levering.

"Vores udgangspunkt er, at vi vil være markedsledende. Vi skal have den markedsførende løsning og til markedets bedste pris. Og det skal selvfølgelig oversættes til førende markedsvolumen. Sagen er, at vi tror på, at det her marked kan accelereres yderligere, hvis det får bedre løsninger," siger Kenneth Nielsen, direktør for e-handel i Dansk Supermarked.

Der vil være tre prisgrupper efter størrelse på pakkerne, som kan veje op til 20 kg og koste op til 75 kr. at sende med Send & Hent!

 
EU mener, at Danmark sælger illegal feta

EU-Kommissionen beder i et brev den danske regering om at stoppe ulovlig handel med feta, skriver Altinget. Danske virksomheder eksporterer illegalt fetaost til lande uden for det indre marked, som EU har samhandelsaftaler med. Og det er i strid med EU-lovgivningen.

Sådan lyder det fra EU-Kommissionen. Kommissionen har i et brev bedt regeringen stoppe den ulovlige handel med feta:

Den registrerede, beskyttede oprindelsesbetegnelse "feta" anvendes ulovligt i Danmark, hvor visse virksomheder, som fremstiller eller importerer hvid ost, eksporterer denne til tredjelande med en misvisende mærkning som "feta"," skriver EU-Kommissionen.

Fetaosten blev efter flere års slagsmål mellem Grækenland og Danmark optaget på EU's liste over beskyttede fødevarer i 2002. Siden har det været ulovligt for mejerier uden for Grækenland at sælge ost under betegnelsen feta på EU's indre marked.

Den samme lov betyder, at eksempelvis champagne kun kan sælges i EU, hvis det er produceret i det franske distrikt Champagne. På samme måde skal parmaskinke være fra Parma og Danbo-ost fra Danmark. De beskyttede produkter må heller ikke sælges til lande, som EU har samhandelsaftaler med.

Derfor bliver danskproduceret "feta" solgt som eksempelvis "salat-tern" eller "hvid ost" på det indre marked. Men ifølge EU-Kommissionen sælger flere danske virksomheder illegalt feta til tredjelande uden for EU.

I Mejeriforeningen, der blandt andet repræsenterer fetaproducenter som Arla Foods og Nordex Food, bekymrer man sig ikke på forhånd. Foreningens formand, Jørgen Hald Christensen, er overbevist om, at der må være tale om en misforståelse.

"Siden fetaen blev beskyttet som et græsk produkt, har vi overholdt de gældende love. Men selvfølgelig har vi ageret anderledes de steder, hvor den ikke er beskyttet," siger han til Altinget.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) bekræfter over for Altinget at have modtaget et brev om brug af betegnelsen "feta". Han vil dog ikke kommentere sagen yderligere.

 
 
 
 
Hvad indbringer en medarbejder?

Det er et meget åbent spørgsmål. I hvert fald er der¤stor forskel på, hvor meget værdi de enkelte medarbejdere skaber fra branche til branche. Det viser en ny undersøgelse fra konsulenthuset Acxelfuture.

I industrien har en medarbejder høj produktivitet, så ligger servicesektoren lavt. Det gælder især turisterhvervet, transportsektoren og detailhandlen.

Sektorer, som man ifølge Axcelfuture derfor ikke skal prioritere politisk.

HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, advarer derfor også imod alene at sammenligne værdien af erhvervene ved at se på produktiviteten  og siger:

"Man glemmer, hvilken værdi vi skaber på en række andre parametre. Vi trækker udenlandske turister til landet, som omsætter for milliarder af kroner. Desuden skaber markedsføringen af Danmark også international opmærksomhed om blandt andet vores mode, gastronomi, design og så videre"!

Ligeledes skal det med, at turismen samtidig skaber job i hele landet og arbejdspladser til mennesker, som er på kanten af arbejdsmarkedet, og samlet set bidrager det med en enorm værdiskabelse til det danske samfund.


PRESSEN & POSTEN
 
01-02-2018 | Urtekramdirektør stopper. Efter et beslutningsforløb har Urtekramejerne i svenske Midsona sammen med direktør Lars Børresen trukket sig. Det sker efter 17 år på posten. (MEALS)

01-02-2018 | Arlas danske investeringslyst. Fødevareminister (V) Esben Lunde Larsen er naturligvis meget glad for Arlas investeringsplan og især for de dele, der omhandler investeringer i Danmark. (MEALS)
 
 
01-02-2018 | Højer Pølser. Den familieejede virksomhed havde regnet med pæn fremgang. Det gik i stedet stik modsat! For i det netop offentliggjorte regnskab er selskabet i stedet gået markant tilbage. Direktøren forklarer, at et hårdt prispres er årsagen (konkurrenceevne). (MEALS)
 
31-01-2018 | Danhostel flytter ind hos Horesta. Vandrerhjemmenes organisation, DANHOSTEL, flytter den 1. maj ind i HORESTAs domicil på Frederiksberg. Danhostel organiserer 69 hostels, mens Horesta er erhvervsorganisation for knapt 2.000 primært hoteller, restauranter, attraktioner, kantine- og rengøringsvirksomheder. (MEALS)

31-01-2018 | Arlas store investering. Arlas bestyrelse har tirsdag godkendt en rekordstor investeringsplan for fire mia. kr. frem mod 2020. En meget stor del af investeringerne vil ske på dansk jord. (MEALS)
 
 
30-01-2018 | Spis maden! Stor økologisk omlægning for sygehuspatienterne. I 2018 får økologien i Region Hovedstaden et såkaldt ordentligt løft. Ikke fordi man nu omsider kan bevise, at økologisk mad er sundere end, hvad der hidtil har været serveret, men fordi¤ Københavns Madhus har vundet to kapløb om at øge økologiprocenten i de offentlige køkkener i Region Hovedstaden. Regionens ni hospitaler står derfor over for en stor omlægning til økologisk mad fra februar 2019. (MEALS)

30-01-2018 | Jungle-tromme- journalistik? DF'er Ib Poulsen fortæller med stolthed vidt og bredt, at han er overbevist om, at kvotekonger har kunnet købe sig¤til fordele af statsminister Lars Løkke!? Ib Poulsen er DF's fiskeriordfører, og taler i denne sammenhæng på partierts vegne, siger til Ritzau, at storfiskere (kvotekonger) kan have købt sig til indflydelse på regeringens fiskeripolitik. Er dét en viden Ib Poulsen har fået udleveret af DF´s ledelse eller hvor? (MEALS)
 
 
 
29-01-2018 | Discount klarer sig bedre! Trods dét, at discountkoncepterne har været på tilbagegang, så viser nye tal fra Danmarks Statistik, at de stadig klarer sig bedre end de øvrige butiksformater i dagligvarehandlen. (MEALS)

29-01-2018 | Brexit får skylden. Aryzta, der er en af verdens største bagerikoncerner, har fået koncernen til at give briternes farvel til EU en betydelig del af skylden, for at koncernen samlet nedjusterer 2017/18-resultatet med hele 15 pct. (MEALS)
 
 
 
 

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?