Ikke til at stoppe

Milliardær køber en fjerdedel af dansk vintjeneste. Anders Holch Povlsen. Bestseller-ejer overtager derved en fjerdedel af vintjenesten Winefamly. Bestseller-milliardæren blev den største delejer i vintjenesten Winefamly, da han mandag købte 25 pct. af virksomheden.

Det nøjagtige beløb fremgår ikke, men de øvrige partnere i form af stifter Morten Strunge, Rasmus Jensen og Thomas Herman samt Strunges forældre og altså Anders Holch Povlsen bidrog i alt med med 20,5 mio. kr. til virksomheden, skriver Børsen..

"Serieiværksætteren Morten Strunge, der agerer direktør i Winefamly vil gøre for vin, hvad Netflix har gjort for streaming af film og serier på nettet, og han er yderst tilfreds med at have fået Holch Povlsen med ombord. Det tænder mig kæmpestort, at man altid kan ringe og få sparring. Omvendt er det heller ikke en investor, der sætter sig på skødet af én," siger han.
 
 
Finsk slagteri med besværligheder

Jagten på indtjening truer over 200 finske medarbejdere jobbet. I et forsøg på at hente bedre økonomi har den finske slagterikoncern HKScan¤ meddelt, at 211 stillinger kan blive nedlagt.

Vores mål er en signifikant forbedring af fleksibiliteten og effektiviteten i vores produktion. for derigennem at forbedre konkurrenceevnen og profitabiliten i forretningen," udtaler Sami Sivuranta, der er operationelt ansvarlig i HKScan, i en fondsbørsmeddelelse.

Tillige skal planlagte tiltag med blandt andet en gennemgang af produktionerne i Forssa, Mikkeli, Paimio og Outokumpu, mens selskabets nye slagteri i Rauma går fri.

"Hvor store følger gennemgangen og tiltagene får for de finske medarbejdere er endnu for tidligt at sige, ligesom det samlede antal fyringer ikke er plads før senere på året", udtaler virksomheden.

Umiddelbart bedømt ser det ikke økonomisk godt ud for slagterivirksomdheden HKScan.
 
 
 
 
Mange flere hummere i Limfjorden

Antallet af hummere, der tages op af Limfjorden, er nærmest eksploderet, og på bare 10 år er fangsten gået fra fra 2,6 ton til 24 ton om året, viser indberetninger til Fiskeristyrelsen. Der er usikkerhed om, hvor mange hummere, som findes¤i Limfjorden, og hvorfor der kommer flere og flere til, men realiteten er, at antallet af fangede hummere fortsætter med at vokse!

Der er sket en eksplosiv vækst. Vi er gået fra, at man kunne finde nogle ganske få, til at flere mennesker mere eller mindre har det som deres levebrød, siger Kim Thor Paulsen, vicefiskeriinspektør fra Fiskerikontrollen i Nykøbing Mors.

Udover, at det kommer lokale erhvervsdrivende til gode, har den øgede fangst også den sideeffekt, at flere private på ulovlig vis forsøger sig med fangst og salg af skaldyret, skriver DR.

Dansk Skaldyrscenter har ifølge DR netop søgt penge hos den Europæiske Fiskerifond, så man kan få kortlagt, hvor mange Limfjordshummere, der findes.
 
 
 
 
 
 
Svinekæmpe vil på børsen
Den store svineproducent Goodvalley sætter angiveligt sejlene klar til børsnotering i efteråret. Goodvalley, der producerer svin i Rusland og Østeuropa, går efter at lade sig børsnotere til oktober med en værdi på 3-4 mia. kr., erfarer Børsen.

Direktør og storinvestor i selskabet Tom Axelgaard, vil ikke kommentere på tidsplanen i øjeblikket, men siger dog, at organisationsmæssigt føler man sig så klar, at vi er på plads, men vi vil afvente, hvornår datoen bliver.

Goodvalley hed frem til slutningen af februar Axzon. Selskabet landede en omsætningsrekord sidste år på i alt 1,6 mia. kr.

Selskabet driver for nærværende 40 svinefarme i Polen, Ukraine og Rusland.


PRESSEN & POSTEN
 
28-06-2018 | Ny vognstyrer? Det kører ikke for godt på mange områder hos Claus Meyer. Nu melder det historiske hotel Saxkjøbing sig med et rekordstort underskud. I næsten ti år har Hotel Saxkjøbing været en dårlig forretning for Claus Meyer, men i 2017 var underskuddet rekordstort. (MEALS)

28-06-2018 | Københavnsk bagerkæde lukkede over halvdelen af sine butikker i 2017. Det skete som et forsøg i en ny strategi, der skal få bagerkæden Lauras Bakery tilbage på sporet. Sidste år måtte tre af deres fem butikker lukke. (MEALS)

27-06-2018 | Harbo hitter ikke som før. Det børsnoterede Harbo Bryggeri A/S er kommet ud med et årsregnskab for 2017/18, der viser, at deres fokus på egne produkter trækker næsten al luft ud af bunden. (MEALS)

27-06-2018 | Vil vokse gennem opkøb. Den frederikshavnske fiskevirksomhed Amanda Seafoods har store vækstplaner og vil mangedoble  sine danske markedsandele. Et af deres midler hertil er opkøb, siger virksomhedens direktør. (MEALS) 

26-06-2018 | Madboder presser danske supermarkeder, som derfor på mange måder forsøger, at komme i offensiven. Kampen står om salg af mad til danskere på farten! Flere dagligvarekæder vil derfor gerne have del i markedet, hvor blandt andet 7-Eleven udvider. (MEALS)

26-06-2018 | Forbrugerrådet Tænk mener, at Arla selv er årsag til mytedannelse, og det derfor klinger hult i ørerne hos formand for Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip, når Arla på den ene side vil aflive myter på kostområdet, men på den anden side også vil øge salget af proteinholdige produkter. (MEALS) 
 
25-06-2018 | Den tidligere model med bare at udbygge og åbne flere butikker, ser ud til at have overlevet! Supermarkedskæder skærer ned for at øge indtjeningen. En brancheanalyse viser tydeligt, at kampen om de danske forbrugere i dagligvarehandlen nu er blevet så hård, at flere af branchens selskaber kæmper med så begrænset overskud og afkast, at grænsen for eksistens er ved at være en saga blot. (MEALS)

25-06-2018 | Lufthavn frister Amazon til Danmark. Med anlæggelsen af en 150.000 kvadratmeter stor business-park forsøger Københavns Lufthavn blandt andet at tiltrække Amazon ved, at man kan bruge stedet som dansk eller nordisk hub. (MEALS)
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?