Løkke tager højde for hård brexit

EU og Storbritannien forhandler endnu om briternes farvel til EU, som efter planen skal finde sted 29. marts 2019. Forhandlingerne om briternes farvel til EU er nu stærkt inde i slutfasen!

På den baggrund inviterer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) erhvervslivet, interesseorganisationer og arbejdsmarkedets parter til brexitmøde på Marienborg i morgen fredag.

Løkke vil her give dem en status på forhandlingerne mellem EU og Storbritannien og en orientering om, hvad der kan og vil ske, hvis der ikke bliver indgået en aftale med briterne.

"Vores topprioritet er at få indgået en god og robust aftale mellem EU og Storbritannien. Men det ligger desværre ikke på den flade hånd. Der er fortsat uenighed om centrale ting, særligt angående grænsen mellem Irland og Nordirland. Vi kan ikke ignorere den overhængende risiko for, at der ikke bliver en aftale," siger Løkke i en skriftlig kommentar.

"Danmark skal være bedst muligt rustet, uanset udfaldet. Storbritannien er vores fjerdestørste eksportmarked, og 53.000 danske job er knyttet til den eksport. Derfor har regeringen arbejdet intenst på at være klar til så vidt muligt at afbøde og håndtere de alvorlige konsekvenser, som vi står med, hvis ikke der bliver indgået en aftale," siger Løkke.

Han vil med mødet blandt andet undgå, at Danmark "står handlingslammet tilbage, hvis det ender med en hård brexit". I sit finanslovsudspil for 2019 har regeringen afsat 700 mio. kr. fra reserverne til de potentielle problemer, der kan opstå, hvis brexit ender uden en aftale.

"Vi har en pulje nede i reserverne på 700 millioner kroner til at imødegå de problemer, der kommer, hvis brexit ender med, at der ikke kommer nogen aftale, eller hvor Storbritannien ikke lever op til dets forpligtelser," sagde finansminister Kristian Jensen (V) i august¤. Ifølge medierne policywatch.dk og finans.dk.
 
 
Arla er nu oppe på farvel til 335 medarbejdere

Som led i det treårige spareprogram Calcium, som skal sikre Arla besparelser & effektiviseringer for omkring tre milliarder kroner nedlægger man¤ yderligere 140 arbejdspladser.

Det er især funktioner som¤markedsføring, Supply Chain Finance, International og HR udtaler direktør Peder Tuborgh:

"De ændringer, vi annoncerer i dag, vil skabe en enklere og stærkere markedsføringsmodel for vores brands og giver os mulighed for hurtigere at varetage lokale behov, både på vores europæiske kernemarkeder og vores nyere markeder i Asien og Afrika. Det indgår i vores bestræbelser at opbygge tætte relationer til lokale kunder og regeringer for at løse nogle af de større udfordringer i forbindelse med sundhed og bæredygtighed."

Størstedelen af de berørte arbejdspladser er at finde på hovedkontoret i Viby, Europa og Amerika.
Der er tidligere i år blev iværksat væsentlige ændringer på tværs af globale funktioner såsom Finance, Legal & IT, Corporate Strategy, Medlemsservice, HR & Corporate Affairs.

"Som altid når man omstrukturerer og skal sige farvel til dygtige kolleger, har vi skullet træffe nogle vanskelige beslutninger. Jeg vil gerne takke dem, der forlader os, for den indsats, de har ydet i Arla Foods. Vi gør dette for at skabe en langsigtet transformation af vores virksomhed og for at reetablere vores internationale konkurrenceevne, når det gælder den mælkepris, vi betaler vores andelshavere, og det glæder mig at se det engagement, som Calcium udløser overalt i vores organisation. Det er en stor del af grunden til, at programmet i øjeblikket leverer før tid," hedder det også fra Peder Tuborgh i meddelelsen.

Der er åbenbart kun brug for færre medarbejdere i koncernen!
 
 
Novozymes: Føde- og drikkevarer klarede sig ikke optimalt

Føde- og drikkevarer omsætter for 1045 mio. kr. hos enzymproducenten, hvilket er lavere end forventet.

Novozymes skruer i sit regnskab for tredje kvartal op for forventningerne til væksten i nettoresultatet for hele året og når en nettoomsætning i tredjekvartal på 3658 mio. kr. De øvrige forventninger fastholdes, men den organiske vækst ventes nu at ramme i den nedre del af det udmeldte interval.

Enzymproducenten sigter nu efter en vækst i nettoresultatet på 1-3 pct. mod den tidligere forventning om cirka nulvækst.

Novozymes salg af enzymer til føde- og drikkevareindustrien steg 3 pct. organisk i tredje kvartal, hvor omsætningen endte på 1045 mia. kr.

Det var dermed noget dårligere end ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet en organisk vækst på 4,7 pct. og en omsætning på 1060 mio. kr. Føde- og drikkevarer vokser dog i forhold til samme periode sidste år, hvor omsætningen landede på 1022 mio. kr., mens den organiske vækst var på 11 pct.

"Fødevarer & ernæring, drikkevarer og stivelse udviste god vækst i de første tre kvartaler af 2018 i forhold til samme periode sidste år. Der var et svagt fald inden for bageri efter et 3. kvartal, der især var udfordret af Mellemøsten."

Enzymproducenten melder om vækst på både udviklingsmarkederne og de etablerede markeder i de første tre kvartaler af 2018 i forhold til samme periode af 2017.

Selskabet venter at øge overskuddet i selskabet med 1-3 pct. i år. Tidligere var forventningen en flad udvikling.

Forventningerne til den organiske vækst i enzymproducenten er fortsat 4-6 pct., men Novozymes ser nu sandsynlighed for, at væksten ender i den lave ende af intervallet.
 
 
Prisen giver fortsat ikke grobund for økologi

Danskerne bruger ganske vist en lidt større del af madbudgettet på økologi, men vi bevæger os stadig efter snart 30 års forløb i småtings afdelingen omkring 10 procent.

Det er især kvinderne, der holder liv i det økologiske varesalg af madvarer, viser en undersøgelse fra Arla!

Men generelt afholder alle typer sig fra at købe mere økologi, end de gør i dag og har gjort i snart 30 år år på grund af prisen!

Hele 71 procent af danskerne svarer, at det er grunden til, at de ikke bruger flere økologiske råvarer i maden.

Salget af økologiske varer har dog været støt stigende, men alligevel nærmest kun så lidt, at ikke mange kan drive en forretning på det.

I 2017 blev der solgt for 11,3 mia. kr. økologi i danske supermarkeder og online butikker. Det svarer til, at alle danskere over 18 år bruger 2.450 kroner på økologi om året. Det er dog en stigning, men langt fra en bæredygtig forretning for produktion.

I 2016 var tallet 1.901 kroner.

Spørger man danskerne, hvad der afholder dem fra at købe endnu mere økologi end de gør i dag, er meldingen sole klar:

Det er prisen!

Den forhindrer nemlig ca. 71 procent af danskerne¤i at bruge flere økologiske råvarer i maden, end de gør i dag.

På andenpladsen med 28 procent kommer et manglende udbud af økologiske varer ifølge Arlas undersøgelse.

En helt anden situation man som producent skal forholde sig til er det økonomiske perspektiv for landet som helhed.



PRESSEN & POSTEN

01-11-2018 | Take away. Europa-Parlamentet har foreslået en række initiativer, som skal minimere brugen af plastik. Det kan blandt andet få betydning for restauranter med engangsservice eller sugerør. Alt for meget plastik ender i naturen, og det vil Europa-Parlamentet nu gøre noget ved. Blandt forslagene er blandt andet forbud mod plastikbestik og -emballage i hele EU. I HORESTA bifalder man initiativer, som kan minimere plast i naturen, men organisationen mener, at man skal passe på med forbud indtil ordentlige erstatninger er parate: Organisationen har  lavet en undersøgelse blandt medlemslandene, som viser, at der er merpris for alternative produkter på mellem 10-50 procent! (MEALS)

01-11-2018 | Forlod dansk juicefirma og blev bortvist. Stifteren af Juicorganic er blevet bortvist for, som det meddeles, at have "misligholdt sine forpligtelser". Firmaet har lige fået ny direktion, bestyrelse og ejerkreds. (MEALS)
 
31-10-2018 | Vestre Landsret giver bageriarving medhold. En søn burde have fået lov til at købe sin fars kendte bageri i vestjyske Nørre Nebel. Det har Vestre Landsret afgjort. 37-årig Jacob Askham-Christensen fik afslag på at købe sin fars bageri i Nørre Nebel i Vestjylland, selvom han afgav et tilbud, der var på 25.000 kr. højere end det, bageriet blev solgt for. Den beslutning var forkert. Det har Vestre Landsret nu afgjort efter en retssag, skriver Jydske Vestkysten. Budrunden gik i gang, da Hardy Christensen, daværende formand for brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark, døde som 62-årig i april 2017. Herefter valgte bobestyrer advokat Jens Graven Nielsen at sælge bageriet til Jesper Frahm, der købte Hardys Bageri for 1,5 mio. kr. på trods af, at han altså ikke gav det højeste bud. Ifølge Jydske Vestkysten kan næste skridt for Jacob Askham-Christensen blive et sagsanlæg mod bobestyreren med krav om erstatning. (MEALS)
 
31-10-2018 | Der er svindlet med vores øl. Mikrobryggeriet Midtfyns Bryghus hævder, at en salgsvirksomhed har solgt øl under bryghusets navn, som ikke stammer fra bryghuset. Midtfyns Bryghus anklager det fynske salgssamarbejde Eventyrligt Øl for svindel med bryghusets øl,¤ skriver Fyens Stiftstidende. Anklagen går på, at Eventyrligt Øl skulle have solgt øl til Storms Pakhus i Odense under Midtfyens Bryghus' navn. Øl, som ifølge anklagen ikke kommer fra Bryghuset i Årslev. (MEALS)

 
30-10-2018 | Lettelser for små fødevarevirksomheder. Små og innovative fødevareproducenter bliver udfordret af de nuværende kontrolregler, mener regeringen, der med det nye Fødevareforlig vil lempe byrderne. 
(MEALS) 

30-10-2018 | Grillen Group måtte konstatere et utilfredsstillende resultat i sit seneste regnskabsår. Deres kvalitetsburgere til ellers overkommelige priser kunne ikke slå til. Kæden på otte restauranter landet over har ellers kun oplevet overskud. (MEALS)
 
29-10-2018 | Fødevarekontrollen sætter ind over for ulovlig nethandel. Danskerne køber i stigende grad madvarer på nettet. Det nye fødevareforlig lægger op til, at det også fremover skal være trygt at købe mad online. (MEALS)

29-10-2018 | Hård brexit vil få mangeårig betydning for Arla! Følgerne af den store russiske embargo mod europæiske fødevarer tilbage i 2014 vil være små i sammenligning med, hvad det kan få af betydning for mejeriindustrien, hvis brexit ender i et no deal-scenarie. Det siger Arla-direktør Peter Giørtz-Carlsen. (MEALS)

29-10-2018 | Mosteri fik den bedste æblesæson i ti år. I år har Orskov Foods i Ørbæk haft tre gange så mange æbler igennem i forhold til sidste år. Æblesæsonen er nu ved at være slut for mosteriet Orskov Foods i Ørbæk, der kan se tilbage på en sæson, hvor over 1000 ton æbler har været igennem fabrikken, skriver TV2 Fyn. Det er over tre gange så mange som sidste år, og det er det bedste resultat i ti år. "Det er gået over al forventning, og meget mere end vi egentlig havde regnet med," siger Jesper Nordall Madsen, fabrikschef for Orskov Foods. Det er private, der kommer med æblerne til mosteriet, hvor de mod ti kilo æbler får en liter æblemost retur. (MEALS)

29-10-2018 | Australsk vineksport stiger 11 procent. Australsk eksportværdi af vin stiger pænt stort, på trods af den amerikanske efterspørgsel falder. (MEALS)
 
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?