Unge landmænd får ny eliteuddannelse

Innovation og nye teknologier inden for præcisionslandbrug er omdrejningspunktet for et nyt uddannelsesforløb, der skal styrke talentudviklingen og udbrede innovative tiltag i landbruget.

Fra januar næste år får 20-25 udvalgte landmænd mulighed for at deltage i et nyt talentprogram, der skal udvikle deres lederevner og styrke deres kendskab til nye teknologier, bedre dataanvendelse og forretningsudvikling. Den nye uddannelse skal desuden bidrage til en ny kultur for talentudvikling og videreuddannelse i landbruget og er finansieret af Miljø- og Fødevareministeriet.

Det skal være attraktivt for vores unge at vælge en karriere i landbruget. Derfor har vi også brug for nogle uddannelser, der kan vise vejen, og dette talentprogram sigter efter ambitiøse yngre landmænd, der har opbygget lidt erfaring, men som også kan se nye vinkler på godt landmandsskab, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Deltagerne skal rustes til lederrollen i fremtidens landbrug, hvor den teknologiske udvikling giver nye muligheder for både at øge indtjeningen og mindske miljøpåvirkningen. Det gælder blandt andet nye præcisionsteknologier, der kan medvirke til, at gødning og pesticider doseres mere målrettet.

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, siger:

Forbrugere over hele verden efterspørger i stigende grad produkter, der er produceret med omtanke for natur, miljø og klima. Danmark er langt fremme, men danske landmænd kommer i fremtiden til at arbejde mere strategisk med innovation og forretningsudvikling herunder brug af data, sensorer og robotter, der kan minimere miljøpåvirkningen og maksimere landmandens bundlinje. Til det er der brug for at få løftet landmændenes viden. At de mødes om de nyeste tilgange til innovation og forretning. Landmænd skal efteruddanne sig ligesom industriledere i andre brancher.

Det er VIA University College, der i partnerskab med videnscentret SEGES, er udvalgt til at løse opgaven med at udvikle det nye talentprogram.¤ Det nyslåede partnerskab er nu sat i gang med at forberede undervisningsforløbet, som forventes at løbe fra januar til oktober næste år.

Direktør Louise Gade fra VIA Efter- og videreuddannelse, som er en del af professionshøjskolen VIA University College, siger:

Mange moderne landmænd er allerede opkvalificeret på kurser og ved foredrag. Det nye er, at talentprogrammet giver de deltagende landmænd en samlet og meget strategisk rettet efteruddannelse. Uddannelsesforløbet kombinerer dygtigt lederskab med de allerstørste udfordringer, dansk landbrug står overfor i forhold til forbrugerforståelse samt økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Deltagerne uddannes i innovation, nye teknologier og digitale forretningsmodeller og får naturligvis til slut et formelt papir på deres kompetenceudvikling.


Red Bull indgår partnerskab med e-sportshold

Energidrikgiganten Red Bull laver aftale med Parken og Nordisk Films e-sportshold, North.

Hvis man vil være en toneangivende e-sportsorganisation, er man nødt til at arbejde sammen med store brands med store ambitioner, siger direktøren i North.

E-sportsholdet North, der er aktive inden for spillene CS:GO og Fifa, har derfor indgået et partnerskab med energidrikgiganten Red Bull, oplyser North i en pressemeddelelse. Aftalen giver spillerne hos North adgang til Red Bulls netværk, træningsfaciliteter og kontorer over hele verden.

"Hvis du som os vil være en toneangivende e-sportsorganisation i Skandinavien og Europa, er du nødt til at arbejde sammen med store brands med store ambitioner og et stort "reach" i en målgruppe, der bliver stadig mere magtfuld. Derfor er matchet imellem Red Bull og North perfekt," skriver direktør i North Christian Sørensen i en pressemeddelelse.

Aftalen med Red Bull løber resten af 2018 og i 2019. North har allerede sponsorerne Adidas og GG.Bet og er fortsat i gang med at opbygge den forretningsmæssige platform, der skal gøre e-sport til en overskudsforretning.

I 2017 gav Parken Sport & Entertainments halvdel af North et underskud på 6,3 mio. kr. ifølge årsregnskabet. Det samlede underskud for North lød på over 10 mio. kr.

Norths CS:GO-hold er for nuværende verdens 10.-bedste, hvilket naturligvis er under ambitionen.

Christian Sørensen har tidligere blot udtalt, at forretningsmodellen er baseret på, at man er blandt de absolut bedste hold i verden.

Men også verdens bedste CS:GO-hold, danske Astralis, gav et større underskud i 2017.


70 danske Netto-butikker skal konverteres

Inden for fem år skal konverteringen af Salling Groups knap 500 Netto-butikker på dansk grund stå færdig, fortæller topchef Per Bank.

Selvom Salling Group leverer en god del af koncernens overskud til velgørende formål, finder dagligvarekoncernen det stadig meget nødvendigt at beholde langt hovedparten af midlerne til at udvikle forretningen.

Som det har været fremme, er det særligt Netto-butikkerne, der kan se frem til at få del i pengene. og her lød planen, at omkring 100 butikker skal renoveres om året de kommende år i Danmark, Sverige, Polen og Tyskland, og nu konkretiseres ambitionen for de knap 500 danske Netto-butikker.

"Vi konverterer 70 Netto-butikker næste år, og om fem år skal vi helst være færdige. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel," siger direktør Per Bank.

Han peger endvidere på, at danskernes syn på discount har ændret sig, og kravene til butikkerne er blevet større, hvorfor Salling Group¤har iværksat en modernisering.
 
 
Kendt fiskekampagne

Kampagnen 2gangeomugen er efter 12 år hos Foreningen Fiskebranchen nu overgået til Landbrug & Fødevarer.

Foreningen Fiskebranchen blev stoppet, fordi den manglede opbakning og tilslutning blandt medlemmerne i foreningen. Foreningen stod bag kampagnen "2gangeomugen", der skal få danskerne til at spise mere fisk.

"Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at forankre "2gangeomugen" hos Landbrug & Fødevarer. Fisk og skaldyr supplerer nu kød, mejeri, frugt & grønt, og du kan derfor sige, at vi nu har samlet hele tallerkenen under ét," siger Flemming Nør-Pedersen, der er direktør for Virksomhed & Marked hos Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Den udmelding tilsluttes af Lone Marie Eriksen, der i forbindelse med lukningen af Foreningen Fiskebranchen er flyttet til Landbrug & Fødevarer i en stilling som chefkonsulent for Fisk & Skaldyr: Det er godt, at vi kan bevare og videreudvikle flere års gode resultater i forhold til detailhandlen og foodservice.

Danskernes indtag af fisk har været stigende de seneste 12 år, men vi er stadig ikke oppe på Fødevarestyrelsens anbefaling om 350 gram fisk om ugen.

Ifølge de seneste kostundersøgelser, som er tilbage fra 2013, spiser danskerne i gennemsnit 259 gram fisk om ugen. Det var en stigning på 68 pct. siden 2008.


PRESSEN & POSTEN

08-11-2018 | Stort landbrug opgiver børsnotering i år. Sommerens tørke og voldsomt pres på indtjeningen betyder, at planerne om at børsføre den danskejede Goodvalleykoncern skydes. (MEALS)

08-11-2018 | Gasa Nord Grønt skal have ny direktør. Efter mere end 30 år i gartnernes tjeneste stopper Allan Rømer til foråret som chef for Gasa Nord Grønt. Ny mand i stolen har lang fortid i Norway Seafood. (MEALS)
 
07-11-2018 | Tommy Ahlers advarer mod tendens. Al talent de sidste år er blevet støvsuget af store amerikanske virksomheder, siger ministeren. Det være sig it-jobmarkedet for it-talenter med speciale i kunstig intelligens! Der er derfor betydelig risiko for, at forskning i kunstig intelligens går udenom danske virksomheder og ikke kommer Danmark til gode. (MEALS)

07-11-2018 | Kødalternativer bør ikke kun efterligne kød. Nyt universitetsprojekt vil gøre ærter til en central del af innovationen i den danske fødevarebranche. Målsætningen er blandt andet veganske inovationer, der ikke efterligner eksisterende animalske produkter, skriver FødevareWatch
 
06-11-2018 | Danish Crown får stor aftale med Alibaba. Den danske slagterivirksomhed har underskrevet en femårig aftale med et Alibaba-ejet selskab, som er mindst 2,3 mia. kr. værd for danskerne. Kineserne aftager hele produktionen fra ny fabrik. (MEALS)

06-11-2018 | Trods øget salg til bagere og isbranche får Vejleselskabs bundlinje til at blive større. Det bageriorienterede råvareselskab Engelhardt fordobler årets resultat, men rammer stadig et stykke ved siden af sin egen skive. Direktør og medejer er dog fortrøstningsfuld i forhold til at høste ny vækst i det kommende år. (MEALS)
 
05-11-2018 | Kæmpestor dansk farm er truet af frygtet sygdom. I såvel Østeuropa og Kina er danskejede kæmpefarme truet af den hastige spredning af svinepest. Og en danskejet farm i Rumænien er netop blevet ramt af sygdommen, og følgelig lider flere andre store tab på grund af karantænezoner. (MEALS)
 
05-11-2018 | Margrethe Auken (SF) vil stoppe vildsvinehegn. Hun mener, at det strider mod EU's regler! Står det til Margrethe Auken, der sidder i EU-Parlamentet, skal hegnet ved den dansk-tyske grænse stoppes. skriver Flensborg Avis. "Jeg mener, at det er i klar strid med EU's lovgivning at opføre det her hegn, da det begrænser biodiversiteten i området. Det er et Natura 2000-område, vi er i, og jeg kan ikke forestille mig, det er lovligt at forgribe sig på det," siger Margrethe Auken til avisen. Hun har allerede rejst spørgsmålet om hegnets lovlighed til EU-Kommissionen, som hun håber vil hastebehandle sagen. (MEALS)
 

 

 
 
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?