Antallet af juleøl slår rekord
De mange special- og mikrobryggerier har alle deres særlige øl klar til julehandlen. En opgørelse viser, at der i år er kommet hele 362 juleøl på markedet, og det er rekord!
Det bliver voldsomt stort, når det kommer til lanceringer af sæsonvarianten juleøl i år! I en analyse, som ølbloggen Beerticker har lavet for Bryggeriforeningen hedder det, at der i år findes hele 362 danske julebryg på markedet, og dermed overgår 2018 sidste år, hvor der var 353 julebryg. Udbuddet af julebryg er blevet meget bredt, så der er noget for enhver smag.
Men der er også øl, man kan drikke flere af fx til firmajulefrokosten. Desuden er der nydeøl til for eksempel juleaften, når man slapper af efter julemiddagen og gaverne. Der kan man prøve en Stout eller en Porter sammen med et stykke mørkt chokolade.
På listen over lanceringer finder man i år 38 økologiske julebryg, og blandt de glutenfri øl har Mikkeller og Svaneke Bryghus to lanceringer.
Opgjort på volumen er det ifølge analysen varianter som Tuborg Julebryg og Royal X-MAS, der sælger mest. Begge er de af typen mørk lager. Øltypen India Pale Ale (IPA) finder man i 22 lanceringer.
En julebryg defineres ved, at navn og/eller etiket skal have relation til jul - eller også skal øllen gennem lang tid være kendt som en julebryg.
97 indvandrere hyret i Sæby
Slagterikoncernen Danish Crown har ansat 97 arbejdsløse integrationsborgere siden sommeren 2017. Man stod overfor en udfordring i sommeren 2017, hvor man kunne se frem til at skulle slagte 10.000 ekstra grise om ugen, og da valgte man at gå sammen med jobcenteret i Frederikshavn om at finde ledige hænder til slagteriet i Sæby. Det har nu 16 måneder senere ført til, at slagteriet og kommunen i alt har fundet job til 200 ledige.
"Det er en god blanding af dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere og integrationsborgere, hvoraf de fleste kommer fra Afrika og i år fra Eritrea i særdeleshed," siger Steffen Larsen, teamkoordinator ved Jobcenterets Virksomhedsservice i Frederikshavn.
Videre hedder det, at i alt 97 integrationsborgere har fået job ved Danish Crown i Sæby. Det er personer, som har boet i Danmark i under fem år, og for de flestes vedkommende er det første gang, de har et fuldtidsjob i Danmark.
"Nogle af dem har måske haft sæsonjobs i rengøring eller lignende, men det er første gang, de er fastansat i et fuldtidsarbejde. Danish Crown har taget et kæmpestort socialt ansvar" Steffen Larsen. På det seneste hold, Danish Crown havde gennem et praktikforløb, fik 29 ud af 31 tilbudt fast job.
Igen Flere slagtesvin får Danish Crown til at opslå 150 stillinger.
De Samvirkende Købmænd er traditionelt svære at gøre tilfredse! I Finanslovsforslaget fik de kun skuldertræk for de lavere afgifter på vin & øl, men svarede, at dét kun er symbolsk.
Det er et meget lille skridt på vejen, når regeringen og Dansk Folkeparti i finansloven er blevet enige om at sænke afgifterne på øl og vin for at stække grænsehandlen, udtaler brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd.
"Vi vil meget nødig opfattes som utilfredse, men det er svært at se, at
det får en voldsom betydning for grænsehandlen," siger vicedirektør
Claus Bøgelund Nielsen.
De Samvirkende Købmænd har regnet på, hvad sænkningen af afgifterne i
sidste ende kommer til at betyde for de handlende ude i butikkerne.
"Det skal understreges, at der er tale om meget runde tal, men det kommer til at betyde, at man sparer cirka 15 øre i gennemsnit per flaske vin," siger Claus Bøgelund Nielsen.
"Der er noget psykologisk og symbolsk i det. Vi vil selvfølgelig gerne have, at man sænker afgifterne i stedet for at hæve dem, så på den måde kan man sige, at det er et skridt i den rigtige retning."
Claus Bøgelund Nielsen fortæller, at de ikke har fået regnet på, hvad det kommer til at betyde for ølpriserne. Det skyldes blandt andet, at øl prissættes efter alkoholprocent og dermed er sværere at regne ud.
Fra næste år bliver afgifterne på øl sænket med 70 millioner kroner, og stiger til 85 millioner i 2022.
Afgiften på vin nedsættes med 25 millioner kroner næste år og lidt mere de kommende år.
Ud over billigere øl og vin indeholder finanslovaftalen også andre afgiftsnedsættelser. Blandt andet bliver foderfosfatafgiften og hotellers rumvarmeafgift sat ned.
Det var fredag eftermiddag, at regeringen og Dansk Folkeparti kunne fortælle, at parterne var blevet enige om en finanslov for 2019.
Mindre tryk på speederen
Efter et år med stor vækst på toplinjen og et rekordstort overskud i tarmforretningen Dat-Schaub, forudser direktøren, at fremtiden i Danish Crown-selskabet bliver mere moderat.
Dat-Schaub, der tjener godt på tarme og maver fra grise, leverede i det seneste regnskabsår 450 mio. kr. i overskud til moderselskabet Danish Crown.
En større opkøbsrunde har hævet toplinjen med 14 pct. i det seneste år, indtjeningsmarginen har ligget over 10 pct.¤i de seneste to regnskaber, men fremtiden bliver fladere, siger direktør Jan Roelsgaard til Børsen.
"Den første måned i det nye år er vi kommet ud med et resultat som i fjor. Og vi venter også et godt 2018/19 - men ikke helt på niveau. Vores markeder er volatile, så man kan ikke bare tegne en streg med en vækstkurve og så følge den. Det kan ikke bare gå op, op, op," siger han."
Dat-Schaub havde i seneste regnskabsår en omsætning på 4,2 mia. kr. Danish Crowns samlede omsætning var på omkring 61 mia. kr.
PRESSEN & POSTEN
06-12-2018 | Sundhedsmyndigheder efterforsker større salmonellaudbrud. Statens Serum Institut oplyser, at man har registreret en type salmonella, som man normalt ser i svinekød. Det drejer sig om et større udbrud med salmonella, hvor mindst 28 personer har været syge. De 28 syge er både børn og voksne fra hele landet. Salmonellainfektionen kan opstå, hvis kødet ikke bliver stegt ordentligt, eller hvis saft fra svinekødet kommer i kontakt med andre fødevarer, som ikke varmebehandles under tilberedningen i køkkenet. Statens Serum Institut oplyser til Ritzau, at der i en dansk kontekst er tale om et stort udbrud. Normalt registrerer myndighederne i alt mellem 10-20 salmonellasmittede personer på et helt år. (MEALS)
05-12-2018 | Først solgte de Baresso Coffee, og nu vil de sælge verdens dyreste olivenolie, som er dét produkt, som Kenneth og Inger Luciani har kastet sig over i stedet for at nyde deres økonomiske frihed. "Vi brugte lang tid på at opnå en bestemt lyd. Ligesom når døren åbnes til en Audi eller Mercedes" siger de! (MEALS)
04-12-2018 | Bisca lukker fabrik i Sverige og flytter produktionen til Møn i Danmark. Som en del af en større genoprejsningstrategi lukker den store
03-12-2018 | Kapitalfond køber dansk fødevarekoncern. Kapitalfonden Maj Invest, der ejer Vega Sea og Sticks'n'sushi, køber nu den familieejede fødevarekoncern Good Food Group, der står bag brands som Svansø og Skælskør. (MEALS)
03-12-2018 | Store investeringer halverer overskuddet i Hanegal. Store investeringer i blandt andet personale og en kommende udvidelse vil fordoble selskabets kapacitet og skyde gang i eksporten. (MEALS)