Ny dansk mælkebørs

vil kunne spærre betydeligt for Arla! Folkene som står bag en ny dansk mælkebørs har nemlig som målsætning at sælge op til en milliard kilo dansk mælk.

Hvis Arlas andelshavere begynder at udnytte muligheden for at afsætte en del af deres mælk via handelsplatformen, vil det naturligvis få betydning hos mælkegiganten.

Det er en dansk-hollandsk initiativgruppe, som står bag mælkebørsen M2M, Milk to market, som blandt andet vil sælge de 20 procent af Arla bøndernes mælk, som producenterne ikke er forpligtede til at sende til deres ejet mejeri, skriver Børsen.

Den nye mælkebørs ser også på muligheder for en europæisk¤mælkebørs!

Adam Estrup, der repræsenterer M2M, siger til Børsen, at den nye handelsplatform vil kunne komme til at handle med op til en milliard kilo mælk, og der må være nogle derude, som kunne tænke sig at få en fri pris i stedet for en pris, der bare fastsættes af mejeriselskabet! Mange planteavlere handler jo ofte korn på den måde!

Arla aftager i dag omkring 90 pct. af den danske mælkeproduktion, som udgør over fem milliarder kilo om året, og får mælkebørsen held med sin handelsplatform vil det kunne ramme mejerigruppen, som i forvejen efterspørger mere mælk til afsætning.

Arla har ikke ønsket at kommentere på den del, som handler om, hvordan landmænd ønsker at håndtere deres mælk.
 
 
Brødmarkedet er forandret

Brødmarkedet har i de senere år udviklet sig betydeligt, og danskernes foretrukne brød er i stigende grad nu: økologi, sunde råvarer og fuldkorn, der sammen med pris afgør forbrugernes valg.

Forbrugerne efterspørger på alle brød-områder ernæringskorrekte produkter med lavt saltindhold, uden konserveringsmidler og naturligt mel uden stråforkortere samt masser af fuldkorn.

Økologisk brød med økologimærket har fået tag i kunderne, og er derfor centralt for de brødtyper, der sættes på markedet.

I Danmark bliver der hvert år solgt over 200 mio. pakker brød for en samlet værdi af over 2,5 mia. kroner.
 
 
Ny runde om olivenolier

I november måned tager Fødevarestyrelsen hul på en ny runde med kontrol af olivenolie i Danmark. Det sker til trods for, at branchen tidligere har rettet stor kritik af analysemetoderne i kontrollen. Det skriver Dansk Erhverv på dets hjemmeside:

Fødevarestyrelsen har oplyst, at de vil udtage nye prøver af olivenolie i november 2017 og fortsætte med disse kontroller de kommende år. Danmark er, ligesom de øvrige EU-medlemslande, forpligtet til, at gennemføre en årlig kontrol med olivenolie!

Samme organisation har tidligere kritiseret forløbet omkring den sidste kontrolrunde fra november 2016:

Jeg har aldrig oplevet en så rodet proces, hvor der er så mange spørgsmål, der bliver stillet fra så mange sider, og ingen kan få svar. Vi synes, at Fødevarestyrelsen er faret for hårdt frem. Særligt i forhold til, at der er stor usikkerhed i forhold til¤ analysemetoden tidligere kontrol, siger Lotte Engbæk Larsen, der er fødevarepolitisk chef i Dansk Erhverv.


Pressen & Posten

02-11-2017 | Gebyrstigning på flasker. Direktøren for Dansk Retursystem fortæller nu, at selskabet er i dialog med Miljøstyrelsen om mulighederne for, at gebyrstigningen på 33 pct. på glasflasker ikke skal træde i kraft præcis 1. januar 2018, men i stedet indfases over en periode. (MEALS)

02-11-2017 | Smithfields opjusterer deres salgsapparatet i Kina. Det store amerikanske kødselskab har indgået ny aftale med den kinesiske internetportal, så vejen er banet for at øge salget i det store & vigtige land. (MEALS)

01-11-2017 | En ny undersøgelse foretaget af Loyal Group viser, at norske Rema 1000 og tyske Lidl er langt foran danske konkurrenter som Netto og Fakta.¤Danske forbrugere er vilde med Rema 1000 og Lidl, skriver TV 2. Resultatet henviser til en undersøgelse baseret på 4100 kunders syn på dagligvarebutikkerne i landet. (MEALS)

01-11-2017 | Stor gebyrstigning på flasker. Dansk Retursystem hæver pantgebyret på flasker med 33 pct med ikrafttrædelse fra nytår. Brancheorganisationen for små bryggerier er rystet over Dansk Retursystem, og Danske Ølentusiaster frygter, at det bliver forbrugerne, som kommer til at betale. (MEALS)
 
30-10-2017 | Arla skruer op for væksten i deres britiske foodservice. Det sker med lanceringen af en ny britisk division i et marked, der fortsætter med at trække¤omsætning over fra detailhandlen. (MEALS)

30-10-2017 | Prisen på smør styrtdykker. For bare få uger siden var prisen på smør historisk høj. Men nu falder prisen på smør som en sten på råvarebørserne. Også priserne på ost og mælkepulver er begyndt at falde. (MEALS)
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?