Stryhns køber K-Salat.

Orkla Foods Danmark har indgået en aftale med Stryhns om et salg af K-Salat for at koncentrere virksomheden om færre kategorier.

Stryhns A/S, der er ejet af den norske koncern Agra, køber pålægsbrandet K-Salat af Orkla for et ukendt beløb, oplyser Orkla i en pressemeddelelse.

K-Salat skal give Stryhns flere strenge at spille på, og K-Salat producerer pålægssalater, mayonnaise, remoulade, dressinger og kartoffelsalat.

Aftalen inkluderer overtagelse af en fabrik med ca. 100 medarbejdere i Havnsø på Vestsjælland.

"Vi er glade for at kunne overdrage K-Salat til Stryhns, som har stærke kompetencer til at videreudvikle denne forretning. Orkla Foods Danmark vil fremadrettet fokusere kernesortimentet under de kendte mærker Beauvais, Den Gamle Fabrik, Glyngøre, Bähncke, Fun, Grønnegården og Risifrutti," siger Tino Bendix, adm. direktør i Orkla Foods Danmark A/S.

K-Salat blev grundlagt i 1937 under navnet Københavns  Salatfabrik. Virksomheden flyttede senere til Havnsø, og  navnet blev ændret til K-Salat.

Transaktionen forventes at blive gennemført primo december 2017.

 

Sats i Coop med morgenmad og frokost

Forbrugere, der skal have et hurtigt måltid mad er eftertragtede kunder for dagligvarekæderne, og Coop nærmer sig lanceringen af et nyt koncept, hvor morgenmad og frokost er på menuen.

C-måltidsmarked (Coops conveniencekoncept) der blev introduceret for ca. to år siden med aftensmåltider, får snart nye produkter tilføjet, nemlig hurtige måltider om morgenen og ved frokosttid.

Man vil derfor tilbyde kunderne noget til ethvert måltid!

Forbrugerne efterspørger tid, og hvis vi ikke løser dét, søger de løsninger med take away fra andre steder fx caféer og restauranter.

Coops nuværende middagssalater er rigeligt store nok til en frokost, og derfor lancerer vi midt i januar både frokost og morgenmad som en udvidelse af C-måltidsmarkedet.

De nye produkter et resultat af det delvis ejerskab af Catering Danmark.

 

Erhvervspakken!

Socialdemokratiet siger vidt & bredt, at de var¤tilfredse med erhvervspakken?! Alligevel gjorde de deres yderste for under pakkens forhandling at vise deres eventuelle fremtidige røde samarbejdspartnere i Folketinget, at man ikke under nogen omstændighed ønskede at samarbejde med regeringen.

Erhvervspakken blev derfor af regeringen aftalt med Dansk Folkeparti og De Radikale. Pakken sænker blandt andet en række afgifter på varer, og den er finansieret ved at effektivisere DSB og via det økonomiske råderum.

Morten Bødskov(S), der er formand for Erhvervs, Vækst- og Eksportudvalget, sagde som vel forlods besluttet nej til pakken af solidariske hensyn til sine fremtidige samarbejdspartnere.

IKKE fordi han i det store og hele var utilfreds med pakkens indhold, men fordi han på forhånd var bedt om at finde et hår i suppen og sige nej!

S, SF og EL kritiserer i samhørighed regeringens erhvervspakke.


Det offentlige leverer arbejdskraften

Det går faktisk så godt i de private virksomheder i Danmark, at mange offentligt ansatte mister kolleger. Antallet af beskæftigede er på sit højeste siden finanskrisen, og fremtiden ser lovende ud, viser en ny prognose. Det er især den private beskæftigelse, der er steget, mens den offentlige er faldet.

Den seneste økonomiske prognose fra Dansk Industri viser, at antallet af beskæftigede lønmodtagere i Danmark for første gang siden finanskrisen er over 2,7 millioner, og det glæder man sig naturligvis over i Dansk  Industri.

Siden 2013 og frem til nu har væksten taget til i dansk økonomi, og det har betydet, at der kommer flere arbejdspladser, og man skønner i DI, at næste år bliver den højeste vækst i de sidste ti år!

Rent faktisk regner man med, at antallet af beskæftigede vil slå rekord bare inden for de næste år, og det er især den private beskæftigelse, der ryger i vejret.

Fra april 2013 til august 2017 kom der 164.500 flere beskæftigede i det private. Men tilsvarende faldt antallet af offentlige beskæftigede med 5.500 i samme periode.


PRESSEN & POSTEN

16-11-2017 | Lasse Bolander overskrider anbefalinger for god ledelsesskik med 1000 km i timen. Med 16 bestyrelsesposter overtræder Coops formand god ledelsesskik, lyder det fra professorer, som har svært ved at se, hvordan Lasse Bolander får tid til at passe Coop-forretningen. Formanden henviser til, at den tidligere bestyrelsesformand besluttede, posten ikke skulle være et fuldtidsjob. (FødevareWatch)

16-11-2017 | Nemlig.com forsøger sig nu med ny strategi, og satse nye millioner i at udvide forretningen. Virksomheden har dog fortsat røde tal på bundlinjen. (MEALS)

15-11-2017 | Søstrene Grene-priser i dagligvarer! Dansk Supermarked og Coop lover kunderne hele gevinsten fra fjernelse af afgifter. (MEALS)

15-11-2017 | Coop-formands Lasse Bolanders dobbeltrolle møder stor medlemskritik. Han sidder nemlig i bestyrelser i Coops top, og dilemmaet i dobbeltrollen er den utilfredshed, der buldrer løs blandt brugsforeningerne. (MEALS)

14-11-2017 | Nye afgifter svækker grænsehandlen. De danske købmænd glæder sig over, at et flertal i Folketinget har besluttet at indgå aftale om den nye erhvervspakke! Det skulle efter regeringens beregninger føre til, at grænsehandlen svækkes. Og det er John Wagner, der er direktør for De Samvirkende Købmænd også sikker på. (MEALS)

14-11-2017 | LO var lige ved at kamme over af glæde. LO´s formand Lizette Risgaard sagde, at der var mange gode ting i erhvervspakken! Men tog sig hurtigt i den form for ros til regeringen! Hun understregede derfor straks det socialistiske slogan: Hellere velfærd for i hendes optik OVERSKYGGER de få gode initiativer i pakken de mange mindre gode. (MEALS)

13-11-2017 | To kendte restauranter lukker. Copenhagen Concepts, der står bag restauranterne MASH, UMAMI og Le Sommelier, har valgt at koncentrere sig om MASH og lukker derfor de to andre restauranter i København, hvor sidste åbningsdag bliver fredag den 15. december 2017. (MEALS)

 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?