Ny let serviceuddannelse i restaurantbranchen

Der er mangel på kvalificerede servicemedarbejdere i hotel- og restaurationsbranchen. Dét skal en ny service-uddannelse råde bod på.

Københavnske hoteller og restauranter har for tiden generel fremgang, og efterspørger derfor medarbejdere, der kan give gæsterne gode mad- og hoteloplevelser.

Hotel- og Restaurantskolen har derfor sammensat et uddannelsesforløb af AMU-kurser, som giver en kommende medarbejder mulighed for at kunne starte i hotel- og restaurationsbranchen.

Kursisterne vil i forløbet gå fra basale færdigheder inden for service, værtskab og drikkevarer og ikke mindst en forståelse af, hvad der skal til for at arbejde i branchen.

Tanken er, at man derefter skal ud og arbejde og lære endnu mere.
 
 
Trafikken til de danske øer!

Prisnedsættelserne på færgebilletter til de danske øer har i høj grad haft den ønskede effekt ved, at trafikken til øerne fortsætter med at vokse.

Konkret viser tallene for branchens primære trafikbarometer, at der i september og oktober er overført i alt 211.566 personbiler via de syv færgeruter.

Det er en stigning på 3,2 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016, som endda var en periode med markant vækst på grund af prisnedsættelserne. Således blev billetpriserne i efteråret 2016 sat ned med op til 53 procent på ruterne til Bornholm, Samsø og Fanø.

"Man kan med stor sikkerhed sige, at prisnedsættelserne har virket efter hensigten. Sammen med øernes og vores eget arbejde med at gøre øerne mere tilgængelige har de skabt præcis den ønskede effekt og gjort interessen for samtlige danske øer endnu større, end den var i forvejen. Samtidig bliver øerne ved med at udvikle deres turismeprodukt, som rammer noget helt essentielt via øernes ro og idyl, den smukke natur og de fantastiske fødevarer," siger Lindy Kjøller.

 
Er der gætterier om strejke?

Grisene får lov at leve en dag mere på Danish Crown i Horsens, hvor 300 medarbejdere fra dagholdet har nedlagt arbejdet, skriver DR Østjylland. Det sker ifølge fællestillidsmand Klaus Olesen, fordi de frygter at få forringet deres løn. Baggrunden for arbejdsnedlæggelsen er, at slagteriet SB Pork i Brørup i Sydjylland i morgen indfører en ny akkordaftale, der vil medføre en ringere timeløn for virksomhedens ansatte, forklarer Klaus Olesen.

"Kommer det igennem der, har vores virksomhed også mulighed for at gøre det. Det kan reducere lønnen ret kraftigt," siger fællestillidsmanden til DR Østjylland. Strejken på Danish Crown i Horsens ser ud til at fortsætte dagen ud efter dele af aftenholdet, som mødte ind klokken 15, også har valgt at nedlægge arbejdet.

Strejken i Horsens kommer selvom ledelsen i Danish Crown i dag har garanteret sine ansatte, at der ikke sker forringelser af lønnen inden den nuværende overenskomstperiode, der varer lidt over to år endnu, forklarer pressechef Jens Hansen. "Derfor er det også meget svært at sige, hvorfor de så vælger at strejke, og vi er også meget målløse over det. Vi har seks andre slagterier i Danmark, hvor de ikke strejker, og de har fået nøjagtig den samme information," siger pressechefen til DR Østjylland og fortsætter:

"I Danish Crown har vi ikke en gang haft nogen planer eller intentioner om, at det var en diskussion, der skulle åbnes. Derfor er vi også noget overraskede over dagens strejke."

Dagens strejke har ifølge Jens Hansen indtil videre betydet, at 10.000 grise ikke er blevet slagtet som planlagt.
 
 
 
Det troede man aldrig kunne ske

Storbanken Wells Fargo løfter kursmålet på Coca-Cola efter spiritusrygter om, at Coca Cola spekulerer i spiritus i deres produkter!

Vil man have en rom og Coca-Cola, så skal man først købe rommen og så colaen, men sådan behøver det måske ikke være for fremtiden, for ifølge storbanken Wells Fargo leger den gigantiske amerikanske sodavandskoncern med tanken om at gå ind i spiritusmarkedet.

Analytiker fra Wells Fargo Bonnie Herzog fortæller, at Coca-Cola muligvis vil oplyse om planer om at rykke ind i markedet for drikkevarer med alkohol, skriver nichemediet thedrinksbusiness.com.

Ifølge mediet fortalte hun på Coca-Colas investordag, at hun forventede colas direktør, James Quincey, ville afsløre nogle af detaljerne omkring, at ekspandere i premium-segmentet for den slags drikke for voksne.


PRESSEN & POSTEN
23-11-2017 | Friland taber omsætning. Det er normalt et faresignal, hvis man taber markedsandele i et ellers voksende marked. Men sådan er situationen faktisk for den danske producent af økologisk kød! Omsætningen er faldet i et år, hvor markedet og forsyningen til markedet er vokset, og dét er naturligvis en utilfredsstillende udvikling. (MEALS)

23-11-2017 | Strejke fortsætter. Flere dages strejke lægger et stort pres på Danish Crowns produktion i Horsens. Efter flere dage med særdeles ustabil produktion vokser efterslæbet konstant. Torsdag er det ikke alle medarbejdere, som har genoptaget arbejdet. (MEALS)
 
22-11-2017 | Sv. Michelsen. Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal derfor sætte endnu mere skub i udviklingen. (MEALS)

22-11-2017 | Fakta meddeler, at året 2017 bliver deres bedste år gennem længere tid fortæller direktør i Coops discountkæde Stina Glavind. Ganske vist bliver der også i år røde tal, men der er udsigt til en klar forbedring. Det skyldes især stor fokus på frugt, grønt og kød. (MEALS) 

21-11-2017 | Nyt kartoffelpakkeri på Lammefjorden. Aspagaarden og Storøhage Kartofler samler fra 1. januar deres kræfter i et joint venture, der står bag et af landets mest moderne kartoffelpakkerier. Det nye anlæg blev indviet mandag på Aspagaarden. Hos Storøhage Kartofler har Svend Anker, som direktør siden 1974 pakket kartofler hjemme på ejendommen Storøhagevej 17. (MEALS)

21-11-2017 | Sidder pengene så løst? Hver husstand forventes at bruge 4.100 kroner ekstra på gaver, mad og drikke op til jul i år, spår Dansk Erhverv. Der påregnes, at man vil bruge flere penge på julegaver end nogensinde tidligere. Den solide danske økonomi skaber åbenbart optimisme, og det smitter af på forbrugernes købelyst. Derfor forventes julehandlen at sætte rekord i år! (MEALS)
 
 
 
 

20-11-2017 | Folk har en større kurv når de handler online. Efter at have testet internt konkluderer Bilkas direktør, at folk generelt køber mere, når de handler via deres telefon og hjemmeside frem for i varehusene. Tendensen falder i tråd med flere lignende undersøgelser i udlandet. (MEALS)

20-11-2017 | Surcharge på kreditkort. Hvis du indtil nu benytter at overvælte omkostningerne ved betaling på private kreditkort på din kunde, bør du være opmærksom på, at denne mulighed ifølge et nyt direktiv fra EU delvist bortfalder fra 1. januar 2018. (MEALS)
 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?