20-01-2017 | Robotter formindsker antallet af arbejdspladser. Det store indtog af robotter vil utvivlsomt blive en markant rationalisering af arbejdspladser!

Den seneste offentliggjorte IFR-statistik viser, at der i 2015 blev installeret 628 robotter. Udviklingen derefter må forventes at blive endog stærkt forøget.

Det vil derfor være et relevant spørgsmål til regeringen, om det stigende måske stærkt stigende antal robotter ikke vanskeliggør¤målsætningen for at skabe nye arbejdspladser?

I Danmark var der ifølge opgørelsen installeret 7787 robotter i industrien siden 1990, og 4450 robotter er under 10 år gamle. I den danske industri var der godt 200 robotter pr. 10.000 medarbejdere.

Ser vi bort fra bilindustrien, placerer Danmark sig på en flot tredjeplads over de mest automatiserede industrilande i verden - kun overgået af Sydkorea og Japan.

Dét vil sandsynligvis skabe mere konkurrencedygtig produktion, men ikke flere arbejdspladser.
MEALS
 
 
18-01-2017 | Madværkstedet melder udsolgt. Der bliver fuldt hus, når den nye fagmesse Madværkstedet åbner i Lokomotivværkstedet i København den 21.-22. marts 2017. Alle messens 136 stande er revet væk.

Der har øjensynligt været interesse for få en stand på den nye fagmesse, og MCH messecenter, som arrangerer messen, håber naturligvis også på stor interesse fra besøgene på messen.

Et omdrejningspunkt på messen bliver Det Levende Madværksted, hvor omkring 30 forskellige udstillere over to dage vil vise deres nye produkter, tilberede måltider og holde inspirerende workshops.

Madværkstedet arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med brancheforeningen DLF - Dagligvareleverandørerne.
MEALS
 
 
 
 
18-01-2017 | Europa bød i 2015 velkommen til 608 mio. internationale turister. Det er næsten dobbelt så mange som den nærmeste konkurrent, Asien. Det viser tal fra United Nations World Tourism Organization, som Skift.com bringer.

Syv af verdens ti største rejsedestinationer er i Europa, men statistikkerne fortæller ikke den fulde historie. For selvom væksten er fortsat de senere år, så er Europas samlede del af turismen faldet.

I 1990 repræsenterede kontinentet 60,1 pct. af den samlede rejseaktivitet. I 2015 var samme tal nede på 51,2 pct.

Og tallene for 2016 er heller ikke lovende. Selvom et land som Spanien ser tocifrede vækstrater, så har lande som Frankrig, Belgien og Tyrkiet kæmpet med besøgstallene.
MEALS
 
 
 
17-01-2017 | Lokale fødevarer på andele. En ny andelsorganisation er ved at opstå rundt om i landet. Thorup Strand Kystfiskerlaug, de folkeejede dagligvarebutikker på 11 småøer og Vestervig Byfornyelse.

Eksempler på den nye andelsorganisering, som Landdistrikternes Fællesråd og landdistriktsforsker Hanne Tanvig fra Københavns Universitet mener, er begyndt at spire frem rundt omkring i landet. I løbet af de senere år er der kommet mange folkeejede tiltag som dagligvarebutikker, organiseret salg af lokale kvalitetsfødevarer og udviklingsselskaber, og det er i særlig grad uden for de største byer, at fællesskabstanken har vundet indpas.

I kølvandet på opblomstringen af de mange nye folkeejede tiltag, der skyder op rundt omkring i landet, kan man tydeligt se en tendens, der peger i retning af, at andelsorganiseringen igen er ved at vinde indpas.

Andelsorganiseringen bidrager til at fastholde og udvikle erhverv og beskæftigelse i landdistrikterne og deraf positiv fastholdelse af bosætning.
MEALS
 
 
 
 
 
16-01-2017 | Danskerne handlede for 111 milliarder på nettet sidste år, og Dansk Erhverv forventer, at det store uforløste potentiale i dagligvarehandlen på nettet vil få milliarderne i e-handel til at stige endnu mere i 2017! Det bliver fortsat mere og mere populært at handle på nettet. Det viser tal fra Dansk Erhverv, der har beregnet den samlede omsætning for e-handel sidste år. Danskerne handlede sammenlagt for 111 milliarder kroner, svarende til en stigning på 22 procent sammenlignet med 2015.

Forbrugerne har virkelig taget e-handlen til sig, og de danske detailhandlende har været gode til at etablere nethandelsmuligheder," siger Henrik Hyltoft, der er markedsdirektør i Dansk Erhverv. Han forventer tilmed, at væksten vil fortsætte i 2017. Prognosen fra Dansk Erhverv lyder på, at omsætningen vil runde 120 milliarder kroner!

Det skyldes ikke mindst det store, uforløste potentiale inden for dagligvarehandel, hvor langt størsteparten fortsat foregår i de fysiske butikker og supermarkeder. Cirka hver tredje krone, som danskerne handler for, havner i udenlandske netbutikkers kasser.
MEALS

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?