26-01-2017 | Britisk Netto-satsning har kostet 800 millioner kroner. Dansk Supermarked og Sainsbury's pumpede penge i den britiske Netto-satsning lige til det sidste. En del af pengene er blevet brugt til at dække et underskud på næsten en halv milliard. Dansk Supermarked afviser at forklare, hvorfor der blev investeret millioner i et projekt kort tid, inden det blev lukket ned.

Den britiske Netto-satsning har været en økonomisk katastrofe for Dansk Supermarked og samarbejdspartneren i joint-venture-projektet og den britiske supermarkedsgigant Sainsbury's. Det viser en gennemgang af regnskaberne for Netto Limited, som FødevareWatch har foretaget.

Granskningen løfter sløret for, hvor dyrt det har været, men viser også, at parterne postede millioner i projektet lige til det sidste, det selvom parterne har haft forskellige forventninger til investeringen. Netop afslutningen på projektet har længe stået som et ubesvaret mysterium. Det har den både, fordi den kom meget brat og kun små to år efter, at Dansk Supermarked gik ind på det britiske marked med discountkonceptet.

Ud fra oplysningerne i regnskabet for 2015 lader det dog til, at der langt fra var tale om en velovervejet beslutning efter lang tids drøftelse, men tværtimod peger meget i retning af, at noget uforudset kom i vejen for partnerskabet.

Netto Limited, som er det officielle navn for Nettos britiske forretning, nåede at aflægge to fulde regnskaber i sin levetid. Et for 2014 og et 2015. Der kommer også et afsluttende regnskab for 2016, men det vil kun være for den ene halvdel af året, fordi Nettos 16 UK-butikker blev lukket i løbet af sommeren.
FødevareWatch
 
 
 
25-01-2017 | Elektronikmesse. Elektronikmessen i Odense bygger allerede videre på successen fra den seneste messe, og er derfor allerede nu i fuld gang med planlægningen af den næste messe, som finder sted d. 11 - 13- september 2018 i Odense Congress Center.

De positive tilbagemeldinger fra både besøgende og udstillere har været overvældende, og resultaterne fra vores evalueringer understreger, at E-16 var en succes. Der er ingen tvivl om, at Elektronikmessen er et kæmpe omdrejningspunkt i hele branchen. Derfor vil det omfattende konferenceprogram, det store fokus på business og netværk og en høj prioritering af udvikling og teknologi fortsat være grundelementerne.

Det gælder både i forhold til at udvide udbuddet af udstillere, at brede messen ud på flere kvadratmeter, og ikke mindst at øge besøgstallet. Man har en klar målsætning om at fortsætte den positive udvikling af Elektronikmessen, så vi kan afholde en endnu større og endnu bedre messe i 2018.

3608 besøgende gik igennem dørene til E-16 sidste år, hvorved E-16 slog besøgstallene fra 2014, 2012 og 2010. E-16 havde et konferenceprogram med flere end 70 fagligt funderede konferencer med keynotes fra ind- og udland.
MEALS
 
 
23-1-2017 | Brug af convenience-fødevarer øges fortsat. En ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer viser, at de danske forbrugere gerne vil have mere og mere hjælp til at tilberede deres måltider. Det er stadig det varme måltid, der laves fra bunden, der er det mest  udbredte nemlig 59 procent mens 8 procent er måltider med færdiglavede elementer. Ifølge undersøgelsen er det dog tydeligt, at forbrugerne er presset på tid. Halvdelen af dem føler, at de ikke har tid nok i hverdagen til at gøre alle de ting, som de gerne ville.

Convenience-fødevarerne har som bekendt en eftertragtet tidsbesparende funktion, og forbrugerne vælger dem da også ofte, fordi det er hurtigt og nemt og trods alt en god nødløsning i hverdagen.

Efterspørgslen efter de nemme madløsninger kommer især fra de yngre og midaldrende forbrugere mellem 18-50 år, mens forbrugerne på +50 år ikke viser lige så stor interesse. Forbrugernes favoritter er snittede og/eller skyllede grøntsager, færdigsovs, færdige supper.

Trendsætterne inden for fødevarer peger på, at fremtiden inden for convenience bliver fødevareprodukter med et tidsbesparende element, der kan understøtte madlavningen uden at fratage hverken det friske eller hjemmelavede præg.
MEALS


24-1- 2017 | Them Andelsmejeri på vej med større produktion. Midtjyske Them Andelsmejeri har fået kommunens tilladelse til at udvide, og dermed erstattes flytteplaner med en fremtid i det nuværende område.

Det har været en lang proces for bestyrelsesformand Hans Skovgaard og resten af Them Andelsmejeri, men efter tre år har mejeriet nu fået Silkeborg Kommunes stempel på, at de kan skyde gang i de længe ventede udvidelser.

Ifølge Midtjyllands Avis er de kommende udvidelser nu blevet skrevet ind i kommuneplanen. Det sker efter, at bestyrelsesformanden så sent som i oktober var ude med en hård kritik af kommunen omkring det lange sagsforløb "Alene det at få en kommuneplan godkendt kan jo tage op til et år, men vi har fået en god dialog med kommunen, og nu sker der i det mindste noget. Jeg synes, at de har taget kritikken til sig," siger Hans Skovgaard til avisen. Mejeriet ønsker på en adresse i Knudlund at samle pakkeri og lager. Dernæst er der planer om at lave en udvidelse af produktionen.
Fødevarer-Watch
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?