23-02-2017 | Det sublime som hverdagskost. Onsdag udkom Michelin Nordic Countries 2017, og bedømt fra et dansk synspunkt forekommer det næsten for fantastisk, at vi nu er oppe på hele 27 stjerner fordelt på hele 26 restauranter.

Det er mere end en fordobling på bare fire år! Og hvis denne udvikling for stjernedrys fortsætter i denne takt, så ender vi hurtig med, at "pølsevognen" kommer med i stjerneparaden. Dét har den måske også fortjent for som bekendt smager en varm pølse med brød og tilbehør næsten uovertruffen dejlig ved pølsevognen.

Michelin har øjensynligt mere og mere lagt vægt på i deres bedømmelse, at ændre det højt hævede måltid til det mere "folkelige", som flere og flere restauranter år for år vil kunne bryste sig af.

Sandt er det, at danske restauranter velanskrevet, og er derfor af stor betydning for både at fastholde hjemlige gæsters regelmæssige besøg og turisternes glæde ved Danmark.

Med de mange stjerner ser det ud til, at danske restauranter har forvaltet deres branche godt, men det må ikke tippe over, så det sublime trækkes til metermål.
MEALS
 
 
 
22-02-2017 | Dankortet bruges mindre af de unge. Det er ikke sandsynligt, at der ligger et dankort i lommen, hvis man er helt ung i Danmark, viser nye tal.

I dag benytter unge i langt højere grad Mastercard og Visa debit- og kreditkort. Den udvikling kan vise sig at være alvorlig for dankortejeren Nets, der henter 12 pct. af sit overskud fra dankortet.

Mobilepay har lavet et alders- og korttræk på deres i alt 3,3 mio. brugere i Danmark. Tallene viser, at 60 pct. af brugerne under 30 år har et andet kort end dankort tilknyttet den mobile betalingsløsning.

Ganske vist har mange unge overvejet at få et dankort, men fravælger alligevel fordi, de bedre kan lide kun at bruge de penge, som de har!

- Så risikerer man ikke noget med henvisning til, at det ikke er muligt at lave overtræk med et debitkort.
MEALS
 
 
 
21-02-2017 | Ny certificering skal forbedre juice-niveauet. Juice certificering ZBC i Roskilde tilbyder en ny certificeringsuddannelse, der vil give professionelle erhvervsdrivende i cafe-, restaurations- og hotelbranchen en mulighed for at give gæsterne en juiceoplevelse ud over det sædvanlige.

Indtil videre er det smag og sensorik inden for juice og saft, hvor man lærer at anvende årstidens frugt og grønt. Med certificeringen får du den indsigt & viden, det vil kræve at starte egen juiceproduktion og tilbyde gæsterne alkoholfrie drikke.

Certificeringen er således en rigtig mulighed for at imødekomme efterspørgslen efter gode alkoholfrie alternativer til øl, vin og drinks, siger Peter Sonn.

Vi kommer til at arbejde med konsistens, tekstur og sanserne, når vi udforsker det spændende felt, det er at lave juice. Der er meget mere i det, end den traditionelle friskpressede appelsinjuice. Efter dette forløb kan du tilbyde juice, der giver gæsterne en mindst lige så stor oplevelse som når der drikkes vin eller øl til maden, fortæller faglærer Pelle Sonn, der har været med til at udvikle den nye certificering og er en af de to fagfolk, der skal undervise i juicekundskaber. Ud over Pelle vil Signe Dyrlund undervise i juice-kunsten.

Når man har taget denne certificering, vil mundfornemmelse få en ny betydning. Smagsløgene bliver sensorisk udviklede og udfordrede, og du vil arbejde med råvarer for at kunne definere smage, små nuancer, fedme og viskositet. Der vil desuden være undervisning i molekylære metoder for på den måde at manipulere med sanserne ved præsentation af juicen, siger Signe Dyrlund, der opfordrer til at se mere på www.zbc.dk.
MEALS
 
 
 
20-02-2017 | Frihandelsaftale mellem EU og Canada er godkendt i Europa-Parlamentet. Aftalen vil kunne forbedre den danske fødevareeksport. Efter mere end syv års forhandlinger er aftalen underskrevet i Europa-Parlamentet i Bruxelles.

Aftalen fjerner stort set (99%) af handelsbarriererne mellem EU og Canada, og dét vil utvivlsom løfte den danske fødevareeksport, der samlet for i år ventes at sætte ny rekord på omkring 160 mia. kr.

Det er naturligvis for tidligt at sige med hvor meget, for vi skal jo huske på, at det er EU og ikke Danmark alene, der har indgået aftalen (konkurrenceevne).

Det forventes, at fx ost og fisk vil få særlig gavn af aftalen! Men mange andre sider af vores fødevareeksport kan komme i spil med den nye aftale.

...Nu drejer det sig så om at være på stikkerne!
MEALS

 
20-02-2017 | Mangel på økofoder. Hos grovvarekoncernen DLG er der ved at opstå mangel på økologisk foder i Danmark, og det kan betyde mangel af  økologiske fødevarer.

Det økologiske areal i Danmark udvides hele tiden, fordi efterspørgslen er der, og konsekvensen er naturligvis øget efterspørgsel på foder til den økologisk husdyrproduktion.

Ifølge Landbrugsavisen.dk meddeler grovvarekoncernen DLG, at efterspørgslen alene i 2016 steg med næsten 30 pct. Det får grovvarekoncernen til at forudse en mulig råvaremangel i fremtiden, og fortsætter den nuværende efterspørgsel fra landbruget på økologisk foder fra DLG, skal der omlægges arealer svarende til 30.000 tons afgrøder i 2017.

Vores største udfordringer er at skaffe nok råvarer og korn til den stigende efterspørgsel på økologiske varer, og derfor er vi i høj grad interesseret i at komme i kontakt med flere økologiske planteavlere, udtaler Henrik Kløve, chef for økologi hos DLG, ifølge Landbrugsavisen.
MEALS
 
 

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?