02-03-2017 | Thomas Guldhammer Karlsen er ny mand i spidsen for restauranten i Nordjyllands nye badehotel Strandhotellet Blokhus. Den tidligere souschef på D'Angleterre og assisterende køkkenchef på Bella Sky Thomas Guldhammer Karlsen er manden, der skal skabe Nordjyllands nye gourmetrestaurant på Danmarks nye badehotel Strandhotellet Blokhus, hvor områdets egne råvarer skal spille hovedrollen.

Det bliver den 35-årige Thomas Guldhammer Karlsen, som skal stå i spidsen for gourmetrestauranten på det kommende Strandhotellet Blokhus. Han er oprindeligt udlært kok fra Prinses Juliana i Aalborg men har en årrække dyrket det franske gourmetkøkken i København på D'Angleterre, Restaurant Grønnegade og senest Bella Sky, hvor han har dirigeret slagets gang som både souschef og køkkenchef.

Thomas Guldhammer Karlsen starter arbejdet på det nye strandhotel d. 1. marts, og ambitionerne for restauranten er høje: "Det har¤i mange år været min drøm at være med til at starte noget op helt fra bunden. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med arbejdet og være med til at binde en rød tråd fra hotellets ekstraordinære rammer til køkkenet og selve restauranten. Det er klart min ambition, at vi skal tilbyde områdets absolut bedste spiseoplevelse, siger Thomas Guldhammer Karlsen, som vil gå efter at få restauranten i The White Guide, Den Danske Spiseguide og Årets Bo og Spis".

Selvom Thomas Guldhammer Karlsen knapt er startet i sit nye virke på Strandhotellet Blokhus, så har han og holdet omkring hotellet allerede gjort sig en del tanker om menuen i restauranten, som kommer til at have åbent til morgenmad, frokost og aftensmad.

"Vi ligger jo nærmest på stranden, hvor nogle af verdens bedste fisk bliver hevet op. Så havets delikatesser vil selvfølgelig spille en stor rolle på menukortet, ligesom bæredygtigt kød og grønt fra lokale landmænd og grøntavlere vil være i centrum på de sæsonbetonede menukort, forklarer Thomas Guldhammer Karlsen".

Strandhotellet ønsker at tilbyde en varierende spiseoplevelse til de gæster, der bor på hotellet¤i en længere periode, og tilbyder derfor en 3-retters menu, der skifter dagligt. Køkkenet vil være både fransk og nordisk inspireret.
FødevareFokus
 
 
 
01-03-2017 | Arla advarer mod politisk engagement. Administrerende direktør Allan Polack mener, at de danske topchefer i højere grad end tilfældet er skal blande sig mere i politik for derved at mindske uligheden mellem dem - eliten - og folket. Arlas direktør Peder Tuborgh advarer: Pas på med den idé!

Danmark er kendetegnende som måske verdens mest lige samfund, men hver gang direktørerne i de danske C20-selskaber hæver deres lønninger med et par nye millioner starter debatten om "hullet" mellem dem og folket.

For et par dage siden kunne man i Jyllands-Posten læse, at Allan Polack vil have direktørkorpset til at bryde med den gamle tradition om at holde sine holdninger for sig selv og i stedet begynde at blande sig i den politiske debat.

Den idé er Arla Foods topchef Peder Tuborgh ikke med på. Han har absolut ingen planer om, at gå ud og gøre Arla mere aktiv i den politiske debat!
MEALS


28-02-2017 | Fødevarestyrelsens nidkærhed er blevet for meget, udtaler Leif Wilson Lausten formanden for Fødevaredanmark i dagbladet Børsen med begrundelse om, at Fødevarestyrelsen skulle være begyndt at sende tilbagekaldelser af fødevarer ud i unødvendigt stort antal .

Formand for Fødevaredanmark repræsenterer små og mellemstore fødevareselskaber og altså ikke forbrugerne, når han kan mene: at "blot fordi et enkelt parti pølser i en Superbrugs til samtlige salater solgt i Netto-butikker over hele landet" kan være at Fødevarerstyrelsen tager overhånd.

Han udtaler, at det ikke giver mening, at der er langt flere af den slags tilbagekaldelser i Danmark end i Storbritannien, når, som han siger, at Danmark er et af de lande i verden med den højeste fødevaresikkerhed og fødevarekvalitet, og fortsætter i dagbladet Børsen: "I Danmark havde vi i 2015 og 2016 i alt 411 tilfælde af fødevarer, som myndighederne beordrede tilbagekaldt. I samme periode var der 151 tilfælde i Storbritannien, og fortsætter: Jeg tvivler på, at hygiejnen i danske fødevarevirksomheder skulle være væsentligt ringere end i britiske. Og jeg har heller ikke hørt om, at det britiske marked oversvømmes med mad, som er uegnet til at spise. Så noget tyder på, at de danske myndigheder ind imellem overdriver deres ildhu," skriver formanden i kronikken.

Han påpeger også, at styrelsens øgede fokus kan betyde døden for virksomheder, men intet om, hvad det kan betyde at spise madvarer, som ikke er i orden efter reglerne i Danmark.
MEALS


27-02-2017 | Lars Seier om Geranium: "Ikke stor kunst at tabe en masse penge og levere et fantastisk produkt" Milliardæren Lars Seier Christensen har med denne recept vendt Danmarks michelinrestaurant Geranium fra en konkurs til vækst og med grønne tal på bundlinjen.

Lars Seier Christensen, der er tidligere adm. direktør i Saxo Bank, trådte i 2015 ind som majoritetsejer af michelinrestauranten Geranium. Siden har han investeret et stort beløb i at løfte restauranten op på et højere niveau ved bl.a. at opgradere vinkælderen og investere i en del udsmykning og kunst på væggene. Det har smittet af på bundlinjen, hvor et underskud på knap 200.000 kr. i 2014, blev vendt til et et overskud på 600.000 i 2015. Og fremgangen er fortsat i 2016, skriver Børsen.

Trods status som en af Københavns absolutte toprestauranter og med den verdenskendte kok Rasmus Kofoed i køkkenet, havde Geranium i mange år svært ved at kombinere madkunst med en god forretning. Men efter en diskret konkurs og en frisk start i et gældfrit selskab ejet af Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen, tjener Geranium nu penge.

"Af principielle grunde synes jeg, at man skal køre virksomheder kommercielt: "Det er ikke stor kunst at tabe en masse penge og levere et fantastisk produkt"!
MEALS
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?