09-03-2017 | Hotellerne satte overnatningsrekord. Ifølge Danmarks Statistik har de danske hoteller i januar 2017 haft rekord med over 824.000 overnatninger.

Region Hovedstaden står for over halvdelen af landets hotelovernatninger i januar, men den største procentvise fremgang er registreret i Region Midtjylland. Her har været 13,4 pct. flere overnatninger i januar sammenlignet med 2016, hvilket overgår Region Nordjylland, som oplevede en stigning på 13,1 pct.

Overnatningsfremgangen hos de danske hoteller skyldes blandt andet, at flere hollændere, belgiere og tyskere har taget hul på 2017 med et besøg på de danske overnatningssteder. Danmark har oplevet en vækst på 24,8 pct. fra Belgien, 14,6 pct. fra Holland og 16,2 pct. fra Tyskland. Hertil kom en flot fremgang fra det kinesiske marked på hele 28,7 pct.

"Januar er ofte en svær måned for hotellerne efter en travl julemåned, men heldigvis er overnatningstallene glædelig læsning for erhvervet. Fremgangen er et tegn på, at turisterne også søger mod Danmark uden for højsæsonen, og det glæder os, at vi ser en vækst på tværs af mange forskellige vigtige markeder," siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for HORESTA.

Tallene viser desuden, at det er både ferie- og forretningsrejsesegmenterne, der er i vækst. Ferierejsende har stået for 9,3 pct. flere overnatninger sammenlignet med sidste år, og hos de forretningsrejsende er samme tal vokset med 7,9 pct.

Desuden har det i det hele taget¤været en flot fremgang, når man kigger på både danske og udenlandske overnatninger. 7,2 pct. flere danske overnatninger blev det til, men udlændingene sov 8,0 pct. flere gange på hotellerne i januar end i 2016.
HORESTA
 
 
08-03-2017 | Mælkebønderne må regne med faldende priser. Danske mælkeproducenter kunne gennem positive prognoser se frem til et særdeles positivt 2017, men nu tyder det på, at de skal slå koldt vand i blodet og i stedet regne med faldende mælkepriser.

Det så ellers så lyst ud, for prisen på mejerivarer er i hele verden steget betydeligt og i en sådan grad, at de danske mælkeproducenter i år ville få pæne overskud.

Men på den globale råvareauktion, GDT, har der netop været afholdt en auktion, hvor priserne på mejerivarer er faldet med i gennemsnit 6,3 procent, og på de foregående auktioner har priserne også vist svagt faldende tendens, som nu altså er afløst af en auktion med stærkt faldende priser.

Er de seneste kvartaler med bedre priser så slut nu?

Man skal ikke være negativ, men det vil være en katastrofe for sektoren, hvis opturen allerede slutter nu. De kommende måneder vil vise vejen, men i de forestående kvartaler er der desværre ikke grund til at se frem til bedre afregningspriser.

- Efter en årelang krise har mælkeproducenterne både i Danmark og i mange andre lande så svag økonomi, at tider med underskud igen vil bringe konkurs frem i billedet.
MEALS

 
 
 
07-03-2017 | Nedsatte færgetakster har sat skub på øerne. Et besøg til en af Danmarks små øer er blevet billigere i ydersæsonen, og ifølge et stort flertal af ø-kommunerne har det været en succes. De har fået flere gæster, og har derfor kunnet ansætte flere og udvide som følge af flere besøgende.

Billigere færgetakster til øerne. At man på den måde kan udvide sæsonen, giver helt nye perspektiver. Det skaber omsætning i hoteller og restaurationer og i havne. Og det giver arbejde, og jeg tror, det kommer til at betyde et ikke ubetydeligt antal ekstra job på øen, siger Ærøs borgmester, Jørgen Otto Jørgensen (S).

21 kommuner får tilskud til at sætte færgetaksterne ned. Det trådte i kraft 1. august sidste år. I år gives der 55,6 mio kroner til at nedsætte færgetaksterne. Ordningen er målrettet de måneder, der ligger rundt om skolernes sommerferie altså forsommeren og sensommeren.

Den store succes bør naturligvis inspirere politikere til at følge op! De lavere færgetakster til øerne har givet en markant større tilstrømning til øerne, og derfor må det ligge lige for at følges op med en fuld indfasning af landevejsprincippet.

Succés avler som bekendt succés.

På Ærø er pengene blevet brugt til at gøre det billigere at komme med færgen i efteråret og foråret. Hvor det normalt koster 463 kroner at få sin bil med færgen til Ærø, slipper man i billigsæsonen med 166 kroner for en retur. De billige billetter betød i sensommeren 2016, at der var 17 procent flere passagerer og 76 procent flere campingvogne med færgen, og det kunne Anne Kruse fra Søby Camping på Ærø blandt andet mærke. Vi fik jo væsentlig flere gæster, end vi havde turdet håbe på, siger Anne Kruse, der nu vil lave pakkerejser til øen i ydersæsonen med de billige billetter.

Et andet sted på Ærø er Gæstgiveri Bregninge, som nu vil udvide med ekstra sovepladser for at imødekomme efterspørgslen og Ærøs borgmester forventer, at mange af øens turiststeder kommer til at hyre flere folk.

- Med så lang en sæson, som de billige billetter giver, så vil der blive brug for ekstra arbejdskraft i turistindustrien, siger borgmester Jørgen Otto Jørgensen.
MEALS
 
 
 
 
06-03-2017 | Regeringen vil øge turismeerhvervets vækst endnu mere. 
Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtrykte stor glæde over, at dansk turisme har udviklet sig til et ret stærkt væksterhverv, men gjorde også opmærksom på, at vi ikke udnytter vores potentiale godt nok, når flere af vores nabolande oplever større vækst end os. Dét var ordene, da han i fredags mødtes med Turismens Væktstråd på Bella Sky-hotellet i Ørestaden.

På mødet stillede mange af vækstrådsmedlemmerne spørgsmål til ministeren om, hvordan han og regeringen vil løfte væksten endnu mere i dansk turisme?

Brian Mikkelsen sagde, at regeringen allerede har gennemført flere initiativer til gavn for turisterhvervet, og det fik han stor anerkendelse for.

Videre slog han fast, at næste skridt bliver at se på erhvervets afgifter, og nævnte i den forbindelse specifikt energiafgifterne.
MEALS
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?