23-03-2017 | Der var ikke meget supplement over den nye messe i København: Madværkstedet. Den nye messe er tænkt at skulle være et supplement til Foodexpo, men skabte sandsynligvis ikke mange indlysende nye ting for fx storkøkkener, kantiner, restauranter og institutioner.

Fødevarebranchens nye fagmesse: Madværkstedet kan muligvis vise sig at være een for meget overbygning til de to kendte hovedmesser i Bella Center og Messecenter Herning. Begge disse messer har i de senere år haft noget svært ved at indfri den helt store publikum-interesse, så det nye messe-supplement vil muligvis bare tage luften ud af interessen hos de nævnte hovedmesser?!

Omdrejningspunktet for messen var trendområdet, Det Levende Madværksted, hvor udstillere og kendte kokke gennem 28 forskellige sessioner kunne underholde, inspirere og vejlede besøgende om alt fra bagning af grødboller og baristashows til viden om fødevaretrends. Én af oplægsholderne var den aktuelle Christian Stadil, som fortalte om sit nye fødevareeventyr, snackbaren MÄT, som også var at finde på Madværkstedet.

Blandt Madværkstedets andre udstillere var både veletablerede brands som Santa Maria, Danæg A/S, Arla Foods og Danish Crown og mindre nichevirksomheder som fx By Frederiks, Øllingegaard Mejeri og Antons.

Hos arrangøren bag Madværkstedet, MCH Messecenter Herning, udtrykte man glæde efter en veloverstået messe, og Georg Sørensen, adm. direktør i MCH A/S sendte samtidig en varm tak til initiativtageren bag messen, leverandørforeningen DLF.

Madværkstedet blev besøgt af ca. 5.000 branchefolk.
MEALS
 
 
22-03-2017 | Coca-Cola vil stoppe nedgang på det danske marked. Det skal ske med nye flasker, og samarbejdspartneren Carlsberg bakker op og lægger et trecifret millionbeløb i satsningen.

En del af de danske sodavandsproducenter har gevaldigt øget antallet & mængden af produkter, og der er også tilført et stort antal nye sodavandsmærker. Flere af disse mærker har betydelig fremgang på det danske marked!

Nu ser Coca-Cola sig derfor nødsaget til at svare igen. Man er parat med den største ændring af sine flasker i Danmark nogensinde. Den ikoniske flaske-form vil man fortsat bevare, men antallet og udbuddet vil stige.

Spørgsmålet her er, om "om katten har holdt sig så længe i ro, at musene har indtaget markedet?"

I så fald, er det en klassisk fejl, som mange kendte mærkevarer for sent må sande! Man tror på sine varers næsten udødelighed, og luller videre næsten uden at bemærke, hvad nye opkomlinger er i færd med.

Man kan ændre på emballagen, men hvis smagen er løbet fra indholdet, så bliver det meget svært at bevare sit marked!
MEALS
 
 
 
21-03-2017 | Der er flere og flere jobs, som arbejdsløse kan få! I Midtjylland er antallet af ledige job i regionen steget med hele 40 procent fra 2015 til 2016, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Især Aarhus ligger helt foran, når det drejer sig om at skabe jobs.

Tallene for ledige stillinger inden for de største brancher i det private erhvervsliv viser tydeligt, hvor godt det går for økonomien i området. Region Syddanmark er næststørst i ledige stillinger med 28 procent, og for hele Danmark er tallet af ledige stillinger fra 2015 til 2016 21 procent.

Uanset hvordan man vender & drejer tallene, så er det et faktum, at mange flere ledige nu kan få job, og dét er der alt mulig grund til at glæde sig over.
MEALS
 
 
 
20-03-2017 | Dansk fødevareeksport vil falde stærkt, hvis forhandlingerne mellem EU og Storbritannien ender resultatløse, lyder vurderingen fra Landbrug & Fødevarer.

EU og Storbritannien skal i marts begynde at forhandle en ny handelsaftale. Udfaldet af aftalen kan få stor betydning for Danmarks generelle samhandel med briterne, hvor især fødevareeksporten kan stå til at kunne blive hårdt ramt.

Ifølge organisationen Landbrug & Fødevarer kan den danske fødevareeksport falde med 3 mia. kr. fra de nuværende 13 mia. kr. til 10 mia. kr., hvis ikke der kommer en aftale, skriver Børsen. Cheføkonom for Landbrug & Fødevarer, Frank Øland, har til avisen sagt, at eksporttabet dog delvist kan reddes ved, at der i stedet målrettes andre markeder!?

I så fald, vil der alligevel fortsat være et dyk i fødevareeksporten, og et potentielt tab af ca. 4600 danske arbejdspladser.
MEALS
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?