30-03-2017 | Alibaba i Danmark. Det har i længere tid lydt fra flere sider, at verdens største NEThandler vil rykke ind i Danmark. Og ikke alene i Danmark kan man påregne, at den enorme handelsplatform Alibaba vil etablere sig, men i hele Europa.

Alibaba har gennem flere år øget sit vare-sortiment af europæiske varer, blandt andet med europæiske fødevarer til afsætning på det kinesiske marked, hvor kæden har omkring 440 millioner brugere! Dét åbner naturligvis interessen for at europæiske og hermed også danske forbrugere skal kunne handle via Alibaba.

I dagbladet Politiken har man kunnet læse, at man vil etablere en forretningsdel i Danmark, som vil servicere danske forbrugere gennem Alibaba. Der er dog indtil videre ikke noget konkret om, hvornår Alibaba er klar til at byde de første danske forbrugere velkommen.

Handelsplatformen Alibaba er i tal større end Amazon og Ebay tilsammen og i 2016 omsatte selskabet for 3122 mia. kr. - eller for 8,5 mia. kr. om dagen!
MEALS
 
 
 
29-03-2017 | Danske fiskere får højeste tobiskvoter i over ti år. EU-kvoterne er forhandlet på plads, og de danske fiskere kan se frem til de højeste samlede tobiskvoter siden 2005.

I forhold til 2016-kvoterne er der tale om mere end en femdobling. Det internationale Havforskningsråd, ICES, fremlagde i februar sine anbefalinger for det fremtidige tobisfiskeri, hvor der blev lagt op til høje kvoter for 2017, og dét er nu blevet til virkelighed.

Miljø- og Fødevareministeriet skriver i en pressemeddelelse, at kvoterne er forhandlet endeligt på plads, og at det står klart, at de danske fiskere kan se frem til de højeste samlede tobiskvoter siden 2005. Samlet bliver de danske kvoter for tobis på 458.000 tons for de tre vigtigste tobisområder i EU-delen af Nordsøen og Skagerrak. De høje kvoter står i kontrast til 2016-kvoterne, som samlet var på 82.000 tons.

"Jeg er meget glad for, at det er lykkedes os at sikre de højeste samlede fiskerimuligheder for tobis siden 2005. Det har været en erklæret målsætning for mig, at den gode biologiske rådgivning også skulle munde ud i flere fisk i de væsentlige områder og gode indtjeningsmuligheder til erhvervet," udtaler Esben Lunde Larsen. Ifølge ministeriet kan de høje tobiskvoter få stor betydning for dansk fiskeri, som råder over mere end 94 pct. af EU's kvoter. Årets tobisfiskeri begynder 1. april og fortsætter typisk frem til Sankt Hans, men kan i gode år fiskes helt frem til udgangen af juli. FødevareWatch
 
 
28-03-2017 | IKKE en krone mere til EU. Danmarks rabat på medlemskabet af EU kan være i fare som følge af Storbritanniens udtrædelse af EU, skriver Jyllands-Posten.

Årsagen skulle være, at en række lande som Danmark, Sverige, Østrig, Tyskland og Holland har rabatter, som er målt i forhold til Storbritanniens medlemsrabat, og da Storbritannien træder ud af EU, ophører rabatten.

I den forbindelse siger finansminister Kristian Jensen (V), at rabatordningen ikke er det væsentligste, da den i forvejen udløber i 2020 og tilføjer:

Det vigtige er, hvad Danmark skal betale, og han mener ikke, at vi skal betale én krone mere, end vi gør i øjeblikket! EU må sørge for at justere sine udgifter ned til de indtægter, der er, også efter brexit.

Daværende statsminister Helle Thorning Schmidt (S) forhandlede i 2013 en rabatordning på en milliard kroner til Danmark. Argumentet for den er, at Danmark betaler mere for sit medlemsskab til EU, end EU udbetaler til Danmark i EU-støtte.

Fremover bliver det så en opgave for de tilbageværende 27 EU-lande at dække det britiske hul i EU-budgettet på de forventede 160 milliarder kroner.
MEALS


28-03-2017 | Danish Crown er træt af lønstigninger. Hos Danish Crown er derfor ikke ikke glad for den mæglingsskitse til den nye overenskomst, som LO og DA blev enige om i Forligsinstitutionen. Det er et skridt i den forkerte retning, udtaler kommunikationsdirektør Anne Villemoes, Danish Crown til Ritzau.

Aftalen giver gode lønstigninger på industriens område blandt andet til ca. 9000 slagteriarbejdere. Men man er ærgerlige over, at man ikke i højere grad har¤lyttet til nogle meget branchespecifikke problemstillinger & udfordringer, der netop er i slagteribranchen!

Slagteribranchen i Danmark er inde i en udvikling, hvor der bliver færre og færre slagteriarbejdere, fordi produktionsomkostningerne er for høje, men dét mener forhandlerne altså ikke har nogen betydning for afsætning! Mæglingsforslaget skal nu til urafstemning hos slagteriarbejderne, og man forventer et afstemningsresultat den 11. april.

Der er i alt ca. 600.000 private lønmodtagere, der skal stemme ja eller nej til¤aftalen, som fagforbund og arbejdsgiverne har forhandlet på 
plads.
MEALS
 
 

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?