01-06-2017 | Dyrere svinekød sikrer omsætningen. Danish Crown omsætningen satte rekord i 1. halvår. Opkøb og stigende priser på svinekød løfter omsætningen. Danish Crown vedtog i slutningen af 2016 en ny strategi, der skal øge indtjeningen og sende pengene videre til landmændene i form af en højere kilopris. Danish Crown har dermed løftet afregningen for ejernes grise med 600 millioner kroner, og det er 15 procent mere end året før.

Det er naturligvis en stor tilfredsstillelse, at man igen kan betale vores ejere en rimelig pris for deres råvarer. Vi har haft en stærk efterspørgsel på dansk grisekød, samtidig er produktionen af grise faldet i Nordeuropa, og det har skabt grundlag for særdeles pæne stigninger på fersk grisekød.

Nettoresultatet for perioden er et overskud på 812 millioner kroner, men resultatet skal bedømme ud fra, at Danish Crown, der forvandler det ferske kød til bacon, pølser og pålæg, som fx britiske Tulip.

Det tager tid at komme igennem med prisstigninger over for kunderne i detailhandlen, når prisen på råvaren stiger så hurtigt, som tilfældet har været.

I løbet af foråret har Danish Crown opkøbt tre virksomheder bl.a. et tysk kreaturslagteri, mens Danish Crown solgte sit amerikanske datterselskab Plumrose med en fortjeneste på en halv milliard kroner.
MEALS
 
 
 
31-05-2017 | Grønlandske hellefisk. Som de første i verden får et stort stigende antal fiskerier i Grønland MSC-certificerede. Fiskeri udgør omkring 90 procent af¤ af Grønlands eksportindtægter, og nu kan hellefiskerne i Vestgrønland glæde sig over, at de som de første¤ hellefisk-fiskeri i verden har fået tildelt det blå MSC-miljømærke, skriver WWF Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse.

MSC-certificeringen garanterer: at der ikke sker overfiskeri, at der stilles krav til, at fiskeriet dokumenterer og minimerer bifangst af sårbare arter, at ingen påvirkning af sårbare marine områder.

"Med MSC-certificeringen af hellefisk får de grønlandske myndigheder klare linjer for, hvordan de kan bakke fiskeindustrien op i sin målsætning om at sikre en langsigtet bæredygtighed i det grønlandske fiskeri og leve op til kravene fra MSC, siger Kaare Winther Hansen.

I forvejen har det vestgrønlandske fiskeri efter rejer og stenbider MSC-mærket.

Det stigende antal MSC-certificerede fiskerier i Grønland viser, at det er muligt at skabe de nødvendige forbedringer i erhvervet.

Derfor er det naturligt at diskutere, hvilke fiskerier der bør stå næst i rækken til at blive certificeret, som f.eks. indenskærs-fiskeriet efter hellefisk i Vestgrønland.
MEALS

 
 
 
 
30-05-2017 | Regeringens udflytning af arbejdspladser går efter planen. 22 procent af medarbejderne er flyttet fra hovedstaden til provinsen, og det er den største samlede flytning af statslige arbejdspladser nogensinde herhjemme!

Udflytning kommer til at koste 250.000 kroner per job

På nuværende tidspunkt er 21 ud af 43 planlagte institutioner kommet på plads i nye lokaler, men de øvrige 22 institutioner ventes at være flyttet inden årsskiftet.

Der er enkelte institutioner, hvis flytning trækker ud, men det er fortsat regeringens forventning, at hovedparten af de institutioner, som skal flytte fra hovedstadsområdet og ind i resten af Danmark, vil være  flyttet inden årets udgang.

Blandt de forsinkede institutioner er Udenrigsministeriets Danida Fellowship Centre med 14 årsværk. De skulle have færdiggjort udflytningen i år, men det sker altså i 2018.

Derudover er flytningen af Søfartsstyrelsen, Udlændingestyrelsen, Danmarks Akkrediteringsinstitution, Danmarks Evalueringsinstitut, Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum, dele af Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning, dele af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen samt dele af Banedanmark forsinket.

Økonomien ser absoliyt ud til holder! I den seneste¤ opgørelse skønnes det, at regningen for udflytningerne bliver billigere end ventet. Helt præcist lyder nyeste skøn, at det vil koste ca. 870 millioner kroner at flytte institutionerne, hvor man tidligere forventede 910 millioner kroner.

Ud af de allerede udflyttede arbejdspladser er 22 procent besat af medarbejdere, der enten er flyttet med, eller som pendler.

Om regningen for udflytningerne skal det dog medtages, at der ikke er medregnet de varige meromkostninger, som vil kunne gøre projektet dyrere end først antaget.

I 2018 vil regeringen tage initiativ til endnu flere udflytninger!
MEALS

 
 
29-05-2017 | Danmark har igen fået en ny fødevareudstilling! Der er tale om en udstilling for nationale og internationale fødevareaktører. Navnet er:

Bite Copenhagen

Med nærværende fortællinger om produktion, madglæde og holdninger præsenteres et autentisk øjebliksbillede af landets gastronomiske strømninger.

Det bliver et mekka for alle, der prioriterer kvalitet, æstetik og gode råvarer, skriver man i invitationen.

Bag Bite Copenhagen står BC Hospitality Group A/S i samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriet.

Udstillingen afholdes som en del af det politiske fødevaretopmøde "World Food Summit - Better Food for More People" og Copenhagen Cooking¤& Food Festival.

Åbningstider: Torsdag den 24. august 2017 kl. 09.00 - 18.00 og Fredag den 25. august 2017 kl. 09.00 - 18.00

Udstillingen finder sted i Forum Copenhagen, Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frederiksberg C.
MEALS
 
 
 
 
28-05-2017 | Regeringen har sat skub i hele Danmark! Den lille & vågne borgerlige mindretals regering (Venstre, Liberal Alliance, De Konservative), vi har i Danmark, viser stor effektivitet på alle områder. I en sådan grad, at selv nødlidende brancher, befolkningsområder, huspriser og meget meget andet¤er kommet så godt med, at der er tale om et vendepunkt i nyere tid!

Man kan i Danmark frit have et politisk ståsted, men desuagtet dét så har det vist sig, at den lille regering med sine få mandater er i stand til at få noget fra hånden.

Der er ved at være Danmark i balance!

Der er naturligvis meget, der endnu skal gøres, men hvis regeringsholdet fortsætter tempoet, bliver der hele tiden kortere til målstregen.

Naturligvis møder regeringen kritik fra den sædvanlige front, som nu mærkværdigvis også inkluderer Dansk Folkeparti, men det forandrer heldigvis ikke, at væksten blomstrer over hele landet!
MEALS
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?