22-06-2017 | Fynsk chokoladevirksomhed er tilbage efter konkurs. En lokal erhvervsmand har gjort det muligt for Henrik Konnerup at genåbne produktionen af luksuschokolade i Vester Åby.

Den fynske chokoladeproducent Konnerup & Co er derfor igen klar til at producere luksuschokolade på Fyn efter bare to ugers konkurspause, skriver Fyens Stiftstidende.

Det er den lokale erhvervsmand Ole Billum, som har købt aktiviteterne ud af konkursboet efter Konnerup & Co med det formål om at drive chokoladevirksomheden videre i et nyt selskab.

Der var også andre løsningsmuligheder på banen, fortæller Henrik Konnerup, der selv bliver som direktør i selskabet:

"Der kunne være andre måder at gøre det på, men så skulle vi flytte til København eller til andre byer, og det er bare ikke Konnerup. Konnerup er her i Faaborgområdet, og vi ville begge gerne bevare de arbejdspladser, der er her. Dette var den bedste løsning for brandet og for området," siger Henrik Konnerup til Fyens Stiftstidende.

Han fortæller desuden til TV 2 Fyn, at virksomheden fortsætter med det gamle hold og i den samme butik i Vester Åby som hidtil.
MEALS
 
 
 
21-06-2017 | Ikea er blandt verdens største restauranter. Sidste år solgte møbelhuset Ikea mad for¤14 mia kr. Den enorme svenske møbelkoncern har også stor succes med sine svenske kødboller og billige hotdogs!

Mætte kunder køber mere! Det var allerede Ikeas grundlægger Ingvar Kamprads fornemmelse, da han helt tilbage i 1959 etablerede den første restaurant i en af sine møbelvarehuse.

Siden har kæden & kædens restauranter vokset sig meget store, og et besøg på kædens hjemmeside: DI.se viser, at Ikea sidste år samlet solgte mad for 14,15 mia. kr.

En nærmest ufattelig forudseenhed!!

Sidste år var fødevaresalget otte procent mere end året før, og sådan har det været i gentagne år fx de sidste tre år.

Ikea driver omkring 400 varehuse i 48 lande, og Ikea Foods-direktøren Michael La Cour ser fødevaredelen indtage en endnu vigtigere rolle i fremtiden.

"Den positive vækst skal blandt andet sikres gennem bæredygtige og sunde fødevarer "Vi indtager en fantastisk position i fødevareindustrien, en interessant branche som gennemgår en stor omvæltning, hvor kundernes krav til miljø-, klima- og sundhedsfremme får stadig større betydning," siger Michael La Cour til Ikeas hjemmeside.
MEALS
 
 
20-06-2017 | Kan rationeringsmærker på smør igen være på vej? Smør derfor tyndere smør på brødet, for der kan være en smørkrise på vej i Danmark. Smørkrise i Danmark har gennem mange år været utænkeligt. Alligevel er en smørmangel måske på vej i Danmark!

Der bliver allerede nu smurt tyndt ud i en række lande, som er blevet ramt af smørmangel, og Arla gør opmærksom på, at manglen på smør også vil kunne ramme danske forbrugere!

Lave mælkepriser & lav mælkeproduktion er den primære¤ årsager til, at der meldes om mangel på smør i flere lande.

Ifølge Thomas Carstensen, der er direktør for global råvarehandel i Arla, har den opståede smørmangel tvunget¤ de svenske priser op med 50 procent!

Og i Japan har smørmanglen ført til rationering!

Det er naturligvis Arlas målsætning at sørge for, at der er smør nok, men Arla er som bekendt ikke den eneste udbyder på markedet herhjemme. Derfor tager Arla også dét forbehold, at der kan opstå situationer, hvor der ikke er samme mængde af smør til rådighed på hylderne i de danske supermarkeder.

Det bliver et meget stramt marked, gør Arla opmærksom på, men vel trods alt ikke så stramt, at vi igen må ty til rationeringsmærker.
MEALS
 
 
 
19-06-2017 | Langsand Laks stiler mod kæmpemæssig finansiering. Der er tale om finansiering i milliardklassen. Atlantic Sapphire, der ejer Langsand Laks i Hvide Sande, skal nemlig bruge 1,2 mia. kr. til det kommende store landbaserede laks-anlæg i Florida, og ifølge selskabet er man godt på vej med at have dette beløb i hus.

Skal laksproducenten Atlantic Sapphire nå sit mål om at producere 90.000 laks om året i et landbaseret anlæg i Florida, skal der være en række investorer med i projektet.

Ifølge Børsen er Atlantic Sapphire, som ejer den landbaserede danske laksproducent Langsand Laks, i fuld gang med at sikre sig, at alle brikker falder på plads i den tegningsperiode for en kapitaludvidelse, som lukkes 22. juni.

Til avisen siger administrerende direktør Thue Holm: at han er sikker på, at de mange penge kommer i hus og gør endvidere opmærksom på, at en række store investorer er interesserede.

Ifølge Børsen har Atlantic Sapphire sikret sig lån fra Norges største  bank DNB på 500 mio. kr. med garanti fra danske EKF (Danmarks Eksportkredit).
MEALS
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?