En fiskestang til hver dansker 

17-08-2017 | En minister er frataget sit ressortområde, to ledende embedsmænd er forflyttet - efter sigende til Ligestillingsministeriet, fem personer er politianmeldt i sagen om kvotekonger.

Blandt de mulige ulovligheder skulle fx være¤dokumentfalsk, stråmandsvirksomhed og brud på fiskeriloven begået af fiskere. Hårde anklager men ikke noget om, hvem de formastelige er.

To statsrevisorer fra SF og DF udtalte med alvorlige miner deres kritik af Miljø- og Fødevareministeriets håndtering af kvoterne.

Kritikken minder i slående grad om den løbende skattesag, hvor stribevis af ex ministre gennem mange år tog høreapparatet af og tog briller med sortfarvede glas på, så de, hvis nogen spurgte kunne svare:

Det har jeg aldig set eller hørt om.

Det bliver interessant efter næste valg til Folketinget at se, hvor mange af disse exministre, man ser med fornyet kors, bånd og sjerner på.

De 16 fiskere med flest kvoter fanger ca. 66 procent af alle sild, makrel og industrifisk på danske kvoter. De 16 er samlet i ti selskaber.

Fra 2012 blev der fastsat regler, der skulle begrænse koncentrationen af kvoter. (MEALS)


 
16-08-2017 | Madpakken holder nu kun fast med det yderste af neglene. På to år er antallet af madpakker faldet med 2,3 millioner. Danskerne fravælger fortsat og i stærkt stigende grad den traditionsrige klassiske madpakke.

Den er dog stadig den mest udbredte frokostløsning.

Klassiske pålægstyper hitter stadig, og en ny analyse fra TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer viser også, at der¤i gennemsnit bliver smurt 11,4 millioner madpakker¤i Danmark om ugen mod 12,7 millioner i 2015.

Det er især børnene, der får madpakker med til frokost. Det skyldes i høj grad den måde, vores institutioner og skoler er indrettet på.

Leverpostej og spegepølse topper, og en klar fællesnævner for langt de fleste madpakker er, at de tager udgangspunkt i rugbrød. Tre ud af fire madpakkespisere havde rugbrød med i deres seneste madpakke. (MEALS)
 
 
 
REMA 1000 vil gå i struben på Netto

15-08-2017 | Efter klar norsk tilbagegang vil Rema 1000 nu jagte Netto, man går nu i gang med at blive den største discountkæde i Danmark. Det første halvår af 2017 har Rema 1000 tabt 1,2 procent markedsandel i hjemlandet Norge, mens rivalen Kiwi voksede med cirka 1 procent.

I stedet for at rette op på situationen i Norge får det Rema 1000 til målrettet at forsøge at erobre Nettos plads som den førende discountkæde i Danmark. Man vil bygge lige så mange Rema 1000 butikker, som forbrugerne vil have, men vi åbner ikke flere, end det giver mening!

Remas våben er i stedet at være de mest effektive og have de laveste omkostninger i forhold til konkurrenterne, erkender Rema 1000, og tilføjer, at man er sikker på, at man kan blive endnu mere effektive og tilbyde kunderne endnu lavere priser end i dag.

Vi vil NU til at give kunderne de absolut laveste priser, udtaler Rema 1000 til dansk presse.
(MEALS)UGE 33 PRESSEN & POSTEN

Vil Irma nu også være billigst? Irma vil være egentlig dagligvarekæde. Udover at være kendt for sit image på kvalitet og økologi vil Irma nu også have en ekstra dimension. Kunne det fx være, at man vil være billigst? (MEALS)

 
Dyre øl i fremtiden bør overvejes af Carlsberg. På trods af, at Carlsberg har solgt færre øl næsten verden rundt, så har bryggeriet scoret på omsætning & driftsoverskuddet. Modellen er til efterfølgelse muligvis vejen frem for Danmarks største bryggeri!? (MEALS)

Snart helt slut med de kendte Lammefjords Grønt. I efteråret oktober 2016 købte Flensted Food Group den¤ landskendte grøntsagsproducent Lammefjords Grønt af DLG, men nu bliver selskabet udfaset i sin nuværende form. (MEALS)

Amazon overvejer militærteknologi til færdigretter. Onlinefirmaet Amazon.com har et godt øje til en teknologi, der muliggør, at producere færdigretter, der ikke skal opbevares på køl. Retterne kan i så fald være på markedet allerede næste år. Amazon.com satser benhårdt på markedet for fødevarer. (MEALS)
 
 
 
 
JN Meat International, Slagelse er blandt de allerbedste oksekødsproducenter i verden. Virksomheden har vundet¤guld, sølv-og bronzemedaljer i konkurrencen World Steak Challenge som afholdtes i London. 124 andre steaks fra oksekødsproducenter fra 17 lande deltog i konkurrencen om Verdens bedste bøffer. (MEALS)

Danish Crown udvider produktionen på Bornholm. De fleste Danish Crown slagterier har fald i tilførslen af svin, men på Bormholm er det anderledes. Her søger Danish Crown om tilladelse til at udvide produktionen. De bornholmske svineproducenter har været så flittige, at Danish crown slagteriet på øen ansøger om at udvide produktionen fra 500.000 svin om året til 550.000 svin årligt. (MEALS)

København bliver centrum for verdens gastronomi. Verden sætter fokus på København¤ i sidste uge af august, hvor Danmarks hovedstad bliver vært for en lang række gastronomi- og fødevarearrangementer, herunder det internationale fødevaretopmøde World Food Summit - Better Food for More People. Miljø- og Fødevareministeriet. (MEALS)

Højere mælkepriser skæpper. Mælkebønderne kan i øjeblikket juble. De får næsten dobbelt så meget for deres mælk i forhold til for to år siden! Man kan med rimelighed sige, at det lige nu går godt! I 2015 fik landmændene 1,86 kr. men i dag får de 2,79 øre per liter. (MEALS)

Smørprisen er steget eksplosivt. Prisen på smør stiger meget voldsomt på råvarebørsen. Det vil hurtigt kunne mærkes kraftigt hos forbrugerne. Der er tale om, at prisen på smør steg med 11 procent i juli, og dermed er prisen på smør nået op på det højeste niveau nogensinde. (MEALS)
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?