07.09.2017 | McDonalds rykker ind i detailhandlen

I fremtiden skal forbrugerne ikke længere ind i en af de omkring 37.000 McDonalds-restauranter for at få sig en iskaffe. Koncernen er på vej med produkter, der kan findes på hylderne i detailhandlen.

McDonalds går nemlig nu Starbucks i bedene, når de i nær fremtid er klar med flaskeudgaver af de drikke, som kunderne indtil videre kun har kunnet købe i en af se mange tusinde filialer kloden rundt.

Ifølge Chicago Tribune er burgermastodonten ved at være klar med en stribe iskaffe-produkter, under brandet McCafe, og de skal sættes på hylderne i den amerikanske detailhandel.

Produkterne udvikles i samarbejde med Coca-Cola, og de lander angiveligt på hylderne i starten af 2018. Ifølge avisen sker udrulningen af produkterne i forlængelse af et amerikansk sats på McCafe-delen i restauranterne, hvor kunderne har fået flere forskellige og billige kaffevarianter at vælge imellem.

Satset skal få kunderne til at skrue op for frekvensen af besøgene i den hurtige restaurant, fordi "kaffen skaber en vane," og modsat burgeren og fritterne, er det ikke et helt måltid, som kunderne går efter.
 
 
 
06-09-2017 | 60 procent af ny velfærd er gået til sundhed

Formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, er langt fra overbevist om, at politikerne har fået nok sundhed for pengene ved at indføre en stribe patientrettigheder og handlingsplaner på sundhedsområdet.

Sundhedsvæsnet har slugt næsten 60 procent af de 83 milliarder kroner, som det offentlige i dag bruger mere end i 2000, viser nye tal. Det understreger behov for reformer, mener V og R.

Der går næsten ikke en måned, uden at medier skriver¤om ansatte i sundhedsvæsnet, der advarer om mangel på hænder og penge.
 
 
 
05-09-2017 | Arla tester onlinesalg af sportsernæring. Proteinbarer og -pulver kan blive et helt nyt marked for mejerigiganten, som i første omgang tester herhjemme. Arla går efter milliard-salg. Et helt nyt marked lurer for mejerigiganten Arla, som tester onlinesalg af proteinbarer og -pulver i Danmark, skriver Børsen.

Vi starter i Danmark pilot-salg af i alt syv forskellige produkter, og tanken er både at udvide sortimentet og at rulle ud i flere lande. Markedet for sportsernæring vokser stærkt, især online, og der er interessante indtjeningsmuligheder, siger Rasmus Calmann-Hinke, Arla-direktør med ansvar for koncernstrategi, til Børsen.

Salget af proteinbarer og -pulver bliver lanceret via mærket Renr.

Alene i Europa sælges årligt sportsernæring for omkring 10 mia. kr, og Arlas mål er et salg i milliardstørrelsen i løbet af tre til fem år.
 
 
Eksporten af dansk ost har stor fremgang

04.09.2017 | I 2016 gik den danske osteeksport frem på næsten alle markeder. Den sydkoreanske import af danske oste er på et år steget med 146 pct., mens Rusland er gået helt i stå på grund af landets embargo mod EU, skriver FødevareWatch.

Danmark eksporterede sidste år mere ost til Frankrig, end vi importerede fra det kendte osteland. Generelt oplevede den danske osteeksport fremgang på næsten alle markeder.

I løbet af de seneste fire år er den danske osteeksport steget med 36 procent til 369,6 millioner kilo i 2016 fra 272,7 millioner kilo i 2015.

Der er sket en væsentlig stigning i osteproduktionen herhjemme, men det er altså lykkedes mejerierne at få afsat de mange millioner kilo ekstra ost.

Den sydkoreanske import af danske oste er fx steget med 146 pct. fra 2015 til 2016, men eksporten af danske oste til Kina i samme periode er steget med 23 pct. EU er dog fortsat langt den største aftager af ost fra Danmark, hvor Tyskland som det største aftagerland i 2016 øgede sin import med 13 pct. til 101,2 millioner kilo.

 

Uge 36 PRESSEN & POSTEN

Arlas mest profitable datterselskab, AFI, producerer ingredienser til blandt andet mælkepulver. Mangel på råvarer har hidtil begrænset AFI, men selskabets administrerende direktør Henrik Andersen er nu meget tæt på at indgå samarbejdsaftaler, som kan bane vejen for ny vækst i både USA og Europa. Men Morten Lau-Nielsen, Arla er nu tæt på afgørende gennembrud i USA og måske Europa. Der er derfor udsigt til byggeri af nye fabrikker, som skal forarbejde flere milliarder liter råvarer. Hver af de nye fabrikker vil omsætte for omkring 1,3 mia. kr. (MEALS)

Fødevareindustrien venter omfattende vækst. Danske fødevarevirksomheder melder klart ud, at de har lagt krisen bag sig, og nu er klar til at øge investeringerne og ansætte flere medarbejdere. Ny konjunkturmåling viser ligefrem rekordhøj optimisme! (MEALS) 

Der er kommet gang i væksten på det europæiske dagligvaremarked. Bedømt som helhed er der igen ved at være gang på det europæiske dagligvaremarked. Det gælder desværre ikke Danmark, som fortsat halter efter denne udvikling og ligger i bunden hvad angår vækst. (MEALS)

Aquapri leverer historisk godt resultat. Den danske fiskeopdrætter Aquapri har løftet bundlinjen før skat fra 0,8 mio. kr. til 25,8 mio. kr. i sit seneste regnskabsår. De gode priser på laks og ørred har taget over, hvor den russiske embargo tidligere gjorde ondt. (MEALS)

Fremlæg cheflønnen eller glem støtten. Med rene og utvetydige ord har danske medier, der modtager mediestøtte fået denne besked fra Venstre & Socialdemokratiet. Flere af de danske dagblade modtager mediestøtte, og hvis de vil fortsætte med dét, så er der ikke nogen vej udenom end at fremlægge ledelsens løn. (MEALS)

Fremlæg cheflønnen eller glem støtten. Med rene og utvetydige ord har danske medier, der modtager mediestøtte fået denne besked fra Venstre & Socialdemokratiet. Flere af de danske dagblade modtager mediestøtte, og hvis de vil fortsætte med dét, så er der ikke nogen vej udenom end at fremlægge ledelsens løn. (MEALS)

Ikke mere rygeost fra Thrane. Arla Foods har besluttet at lukke Thrane Mejeri, der producerer rygeoste. Lukningen sker på grund af et vigende salg af rygeoste. Det kan her siges, at Arla ikke har gjort sig anstrengelser for at bibeholde dét kendte varemærke. Redaktionen her mindes IKKE nogen form for pressestof fra Arlas side om de kendte rygeoste! Dermed stopper Arla Foods sin produktion af rygeoste i Danmark, og tilføjer den kendte "sang" om, at det ikke længere er rentabelt for Arla Foods at fortsætte den produktion. Thrane Mejeri var Arla Foods mindste danske mejeri og producerede omkring 260 tons rygeoste om året. (MEALS)

Matematikkens sprog. Socialdemokraternes topledere ændrer blot en lille smule i forudsætningerne, for så kommer der helt nye tal frem! Altså brøker man forkorter eller stryger lærte man fra regnebogen "Kryger". (MEALS)

Grossistvirksomheden Reitan Distribution har vokset markant i årets første otte måneder. Det endda på trods af udsigten til at miste distributionen til de 16 supermarkeder i Løvbjerg-kæden. Det tegner til, at den¤ norske Reitan-koncern i 2017 bliver et rekordstort år. (MEALS)

Blå blok har i nyeste måling indhentet rødt forspring. Det skyldes især fremgang til Dansk Folkeparti, og at Nye Borgerlige er over spærregrænsen. (MEALS)

 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?