Mange danskere opfatter svinekød som fedt kød, men det gælder ikke mere for en lang række kødstykker (se skema). Jo mere magert kødet er, jo mere nænsomt skal det tilberedes. Magert kød bør ikke steges ved for hård varme, og det er vigtigt, at det ikke steger for længe. Svinekød bidrager især til kosten med protein, fedt, B-vitaminer, jern, zink og selen. Svinekød er det sundeste af alle kendte kødtyper, og burde derfor - uden forbehold - være obligatorisk både privat og i offentlige køkkener. Det koster samfundet bunker af penge, at fravælge svinekød. Kødets protein har høj biologisk værdi dvs., at det indeholder alle de aminosyrer, som er livsnødvendige for mennesket. Svinekød er særlig rig på B-1 vitamin (vores bedste kilde i Danmark). B-12 vitamin kan man kun få fra animalske produkter, da det slet ikke findes i vegetabilske produkter.
Fedt i 100 g svinekød | 1975 | 1993 |
Svinekam med svær | 29 g | 18 g |
Ribbenssteg/kogestykket | 35 g | 20 g |
Nakkekam med svær | 31 g | 23 g |
Ribbenssteg/stegestykket | 42 g | 30 g |
Slag: rullepølse el. pølse | 36 g | 16 g |