Amerikanske forskere hævder, at de har udviklet en test, så man kan analysere antioxidantkvaliteten af frugt og grøntsager. De taler om "oxygen radical absorbance capacity" (ORAC).
Testen er udviklet af "The Agricultural Research Service''s Human Nutrition Research Center on Ageing" i Boston.
Ernæringsrådgivere har længe anbefalet, at vi spiste frisk frugt og grønt mindst fire gange dagligt. Nu kan alle være tilfredse, for den formodede gavnlige effekt kan måles og vejes.
Frugt og grønt ORAC* niveau pr. 100 g
*iltradikal optagelsesevne
Frugt | |
Svesker | 5770 |
Rosiner | 2830 |
Blåbær | 2400 |
Brombær | 2036 |
Jordbær | 1540 |
Hindbær | 1220 |
Blommer | 949 |
Appelsiner | 750 |
Rød grape | 739 |
Kirsebær | 670 |
Grøntsager | |
Grønkål | 1770 |
Spinat | 1260 |
Rosenkål | 980 |
Lucerne | 930 |
Broccoli | 890 |
Rødbede | 840 |
Rød peber | 710 |
Løg | 450 |
Aubergine | 400 |
Majs | 390 |