Øresundsregionen vil fremover satse stærkt på, at turister på grund af den nye Øresundsbro ubesværet vil kunne komme fra Danmark til Sverige eller fra Sverige til Danmark. Turister vil også frit kunne bo det ene eller det andet sted og alligevel have begge steders seværdigheder indenfor rækkevidde. AF i Storkøbenhavn satser på, at der derfor vil blive brug for mange nye personer med hotel- og restaurationsuddannelse i de kommende år, og på den baggrund har man iværksat projektet Øresundsbordet et koncept, som vil uddanne ledige uden specifikke kvalifikationer til at stå for kold buffet hos danske og svenske arbejdsgivere. Det første hold på 32 ledige fra Storkøbenhavn og Skåne startede 15. marts og har netop afsluttet uddannelsen med et godt resultat - den korte uddannelsestid taget i betragtning.
Undervisningen er foregået på Hotel- og Restaurationsskolen i København og på Lernia AB i Kävlinge, Skåne, og deltagerne har været på praktik over hele Øresundsregionen.
Øresundsbordet er både til morgenmad og frokost og vil forhåbentlig kunne opleves på hoteller og restauranter over hele regionen i de kommende år. Arbejdsgiverne på området har taget vel imod Øresundsbordet, og flere af kursisterne har allerede fået fast arbejde mens andre er blevet tilbudt ansættelse som voksenlærlinge.

Ønsker man at høre nærmere om disse unges kvalifikationer kan man ringe til AF-konsulent Leif Bräuer 33551047 eller AF chef Erik Gramstrup tlf. 33551949.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?