Det er såmænd ikke så mange år siden, at Danmark på vitale områder havde et prægtigt ry; men tiderne har unægtelig ændret sig, for i dag er vi fx på sundheds-, undervisnings- og landbrugsområdet nærmest ude af det gode selskab. Og nu foreligger der tilmed en meget seriøs miljøundersøgelse, foretaget af World Economic Forum, om landenes miljømæssige bæredygtighed, som klart viser, at det også er rygende galt med miljøet. Danmark figurerer kun som nummer 11, på trods af, at vi i mange år har haft måske verdens højeste miljøafgifter.

Men miljøpengene er, som alle ved, ikke i nævneværdig grad blevet brugt til forbedring af miljøet, men i stedet anvendt til andre formål, og derfor ligger vi naturligvis, som vi har redt. Undersøgelsen viser, at de tre bedste lande, når det gælder godt miljø, er: Norge, Island og Schweiz - pudsigt nok lande som står uden for EU! På de næste otte pladser finder man: Finland, Sverige, New Zealand, Canada, Irland, Frankrig, Australien og Danmark.
Det er også bemærkelsesværdigt, at Finland og Sverige, som indtager 4. og 5. pladserne, først for nylig er blevet optaget i EU!

Miljøminister Svend Auken (S) har været meget spagfærdig i sine udtalelser om den dårlige placering for Danmark; m e n han er ikke politiker for ingenting, og derfor har han næsten fået vendt så meget op og ned på den meget seriøse WEF undersøgelse, at Danmark - efter hans version - nærmest fremstår på 1. pladsen.
Men et delområde i undersøgelsen om vand, og luft placerer Danmark på en 17. plads bl.a. overhalet af Colombia og Venezuela, så lad os derfor bare fastslå: WEF’s historier er bedre end Svend Aukens.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?