Stora Enso Oyj:

Det første funktionelle fødevareprodukt, der efter sigende skulle have en nedsættende effekt på blodtrykket, lanceres på det europæiske marked i en emballage fremstillet af Store Ensos Ensobarr aluminiumsfri barrierebeklædte karton. Den nordiske mejerigigant Valio har valgt Store Ensos karton til dets nye mælkedrik, Evolus.

Fødevare- og læskedrikbranchen investerer for tiden store summer på at forske i funktionelle fødevarer. Europas aldrende befolkning og babyboom-generationens stærke købekraft har skabt et stort potentielt marked for funktionelle produkter.

Valio, der er et af Europas førende mejeriselskaber, er et af de første selskaber til at udnytte dette marked. Selskabets nye produkt, Evolus, har været markedsført på forsøgsbasis, siden vinteren begyndte. Det er en funktionel mælkedrik fremstillet ved at lade mælken gære med naturlige mælkesyrebakterier.

Mælkebakterierne nedbryder mælkeproteinet til bioaktive peptider, som har vist sig at kunne sænke blodtrykket. "Virkningen af Evolus er påvist i dobbelte blindforsøg og klinisk forskning. Det er et fremragende supplement til ikke-medicinsk behandling af lettere forhøjet blodtryk og er også velegnet sammen med medicinsk behandling af forhøjet blodtryk,” siger Valios marketingchef Leena Metsäniitty til MEALS. ”Peptiderne begynder at virke efter 5 til 8 ugers daglig indtagelse af produktet.”

Evolus er et topprodukt i Valios sortiment, hvilket er årsagen til, at selskabet ønskede at bruge en karton med fremragende smags- og lugtegenskaber. Produktet er emballeret i Natura-karton fra Store Enso Packaging Boards med Ensobarr-coatning, som giver en mikrobiologisk hygiejnisk emballageløsning. Ensobarr-coatningen giver kartonen bedre barriereegenskaber end traditionelle beskyttelseslag af plastik med det samme resultat som aluminiumsfolie, fortæller selskabet til MEALS. Emballage beklædt med Ensobarr er lettere at genbruge end aluminiumslaminater, hvilket opfylder kravet i Valios Miljø-program.

Det er nødvendigt at emballere funktionelle fødevarer med ekstra gode barriereegenskaber og høj hygiejnisk standard. Takket være dens gode barriere-egenskaber bruges Ensobarr-coatningen også til emballering af aseptiske produkter. Valio anvender allerede den barriere-coatede karton i en række forskellige produkter bl.a. vand, frugtjuice og helsedrikke. Valio agter at eksportere den nye mælkedrik under licens.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?