Debatten om kødudskæring er ofte fremme både i TV og i dagspressen. TV har ved flere lejligheder haft indslag om fx udskæring af svinekoteletter. Ofte har udsendelsen vist, at koteletterne var for uensartede. På den baggrund foretog MEALS en lille undersøgelse i uge 34/2000 på 10 slagterbutikker og 10 supermarkeder ved indkøb af koteletter hvert sted. Vi bedømte udskæringerne med følgende resultat:

¤

OK

næsten OK

Ikke OK

butik

6

3

1

supermarked

8

2

0

Vi har netop fulgt undersøgelsen op ved igen at købe 6 koteletter i hhv slagterbutikker og supermarkeder:

¤

OK

næsten OK

Ikke OK

butik

7

3

0

supermarked

6

4

0


Det burde være soleklart for enhver, som kvalificeret beskæftiger sig med kødudskæring, at schnitzler, koteletter og andre kødstykker i skiver skal være lige tykke, da de ellers er umulige at tilberede tilfredsstillende, ved at de enten får for kort eller for lang tilberedning.
Men begge vore undersøgelser viser (bortset fra et tilfælde), at vore slagtere kan deres fag.
Hvorledes fx TV bærer sig ad med få en modsat historie ud af koteletudskæring, forstår vi ikke

© MEALS. Må citeres mod kildeangivelse

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?