Fra 6 om dagen NYT

Siden arbejdsgruppemødet i slutningen af august har der været travlhed i projekt Firmafrugt.

Specialstuderende Dorte Münter fra Forskningsinstitut for Human Ernæring ved Landbohøjskolen i København har siden begyndelsen af september været beskæftiget med at udvikle et kostspørgeskema. Spørgeskemaet skal anvendes i forbindelse med undersøgelsen på forskellige arbejdspladser, hvor medarbejderne får tilbudt frisk frugt i arbejdstiden.

Kostundersøgelsens formål er således at undersøge, hvorvidt en frugtordning kan ændre på de ansattes kostvaner generelt, men også om adgangen til frugt betyder, at man spiser mindre kage og slik. Endelig vil undersøgelsen sætte fokus på medarbejdernes holdning til arbejdspladsen, både hvad angår ledelse, kolleger og egen trivsel. Dorte har fået støtte og vejledning fra kompetente fagfolk fra Forskningsinstitut for Human Ernæring, Fødevaredirektoratet og fra Forebyggelsesafdelingen i Kræftens bekæmpelse.

I kostundersøgelsen inddeles de deltagende arbejdspladser i to kategorier.

I den første er der tale om ”testarbejdspladser” dvs arbejdspladser, hvor man har besluttet at indføre en frugtordning til de ansatte. Her vil en gruppe på omkring 170 medarbejdere blive interviewet om kost og trivsel umiddelbart før, de starter frugtordningen. Cirka 3 måneder senere vil samme medarbejdere blive interviewet igen, mens frugtordningen stadigvæk er i gang.

Den anden kategori af arbejdspladser, der også vil bestå af ca. 170 medarbejdere, fungerer som ”kontrolarbejdspladser”, og adskiller sig derfor kun ved, at de ikke har indført frugtordninger til medarbejderne.

På baggrund af undersøgelsens i alt 350 interviews skal Dorte undersøge sammenhænge mellem tilgængeligheden af frugt og dens indvirkning på medarbejdernes kostvaner og trivsel på arbejdspladsen.

På sidste arbejdsgruppemøde om firmafrugt blev informationerne på hjemmesiden diskuteret. Her blev det besluttet at gøre indholdet mere kortfattet og brugervenligt. Der arbejdes nu på at give hjemmesiden et mere overskueligt og indbydende udseende, og arbejdet forventes færdigt i begyndelsen af det nye år.

Vi vil gerne opfordre interesserede til at komme med forslag og kommentarer til firmafrugt hjemmesidenDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?