Det er ikke kun ungdommen, der skal sidde i højsædet på forbrugerfronten, og den seneste tids debat har klargjort, at restauranter, butikker og producenter omsider har fundet ud af, at de enlige og ældre besidder en stor købekraft, som er uundværlig for dem. 
Det er faktisk utroligt, at trendsættere og organisationer ikke for længe siden har opdaget købekraften hos de "grå pantere".

Det fremgår omsider mere og mere af emballageudstillinger, at man er blevet opmærksom på de ældre og de enliges købekraft. Cirka 10 procent af en vares pris ligger på emballagen, og blandt andet ser man, at det nu i høj grad også gælder om at rette søgelyset mod ældre menneskers behov for at få den rigtige emballage, dvs emballage der gør det nemt at få øje på den eftertragtede vare. Men dertil også en emballage som er nem at åbne, at dosere rigtigt med og er nem at lukke med henblik på genåbninger. Hidtil har man sørget for talrige emballagesystemer for børn, og det er også udmærket, men man kunne måske anføre, at denne målgruppe i overvejende grad har nogen til at åbne og lukke for sig. Men nu gælder det også om at gøre det lettere og sikrere for ældre medborgere. Et stigende antal ældre i samfundet betyder også et stigende behov for let håndterlige ting for mennesker med knap så stor fingerfærdighed og kræfter.

Der er stor kamp for at få plads på salgsreoler i forretninger, og for ældre er det også vigtigt, at der er anvendt store bogstaver på emballagerne, så det er nemt at orientere sig om varen på indkøbsstedet. Det gælder iøvrigt også med hensyn til, at varen præsenterer sig som kontrast og ved farve genkendelighed.Ydermere er det også vigtigt at kravene til hygiejne her, som i det hele taget for levnedsmiddelforarbejdning, -forhandling og -servering, er på plads.

Der kommer flere og flere single husholdninger, og det giver i høj grad et udvidet behov for mindre portioner. En af udfordringerne er her enmands færdigretter, hvis emballage kan åbnes med et snuptag for at komme på panden eller i en mikroovn.

Det kan godt være at det vil blive lidt dyrere med små pakninger; men det er småting i forhold til det store madspil, som i stor udstrækning finder sted på grund af for store "single-portioner".

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?