Fanø Mejeri kan nu fortsætte med at producere Lurpak smør. Der er nemlig indgået forlig mellem Fanø Mejeri og Mejeriforeningen. 
Betingelsen for Fanø Mejeri er, at mejeriet følger de regler, der gælder for anvendelse af mærket - dvs indberetning af produktionen, betaling af den fælles markedsføringsafgift samt kvalitetskontrol af smørret.

Sagen har længe været kørt op i en spids, og umiddelbart lyder det som markedsføringsafgiften er urimelig høj. Det kunne være interessant at få nærmere oplyst, hvorledes disse penge anvendes, og også få klarlagt om der ikke efter så mange år kunne markedsføres lidt billigere.

Lurpak må vel efterhånden være et solidt indarbejdet varemærke.

Mejeriforeningen udtrykker glæde over forliget, men understreger, at sagen ikke er afsluttet hermed. Mejeriforeningen skal som følge af fogedforbudet mod Fanø mejeri anlægge en retssag for at få en egentlig prøvelse af sagen. Det sker i denne uge.

Måske vil denne Fanø-sag åbne for at få gennemlyst Mejeriforeningens bidragsregler, for Mejeriforeningen bør ikke være en unødvendig hæmsko for udøvelse af konkurrence på et mere og mere trængt marked.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?