Agrova Food 
Onsdag den 11. september indviede Agrova Food sine nye moderne produktionslokaler hos Gjerndrup Kartofler ved Brønderslev. Her fremstiller Agrova Food som nogle af de eneste knivskrællede kogte kartofler. De nye lokaler betyder øget kapacitet, og samtidig har Agrova Food nu meget større mulighed for at tilpasse produkterne til de enkelte kunde segmenter. Med indvielsen af de nye lokaler står Agrova Food derfor godt rustet til at opfylde de behov som offentlige institutioner, kantiner, skoler, bistroer og restauranter i stigende grad har for mere og mere differentierede kartoffelprodukter.

I de nye produktionslokaler kan processen følges fra kartoflen kommer ind på fabrikken, gennem skrælleprocessen videre til den optiske og manuelle sortering, til afvejning og pakning. Herefter bliver kartoflerne sous vide med en efterfølgende køling, inden de kommer på kølelager for så at blive sendt ud dagen efter.

På fabrikken produceres både knivskrællede middagskartofler og menu kartofler til institutioner samt knivskrællede forkogte menu- og middagskartofler specielt udviklet til bistroer, restauranter og kantiner, hvor der er brug for en robust kartoffel til varmholdning og/eller videreforarbejdning.

Fra Gjerndrup Kartofler leveres også bagekartofler, som er enkeltvis vægtsorteret i str. 235-265 gram, en speciel sort der er velegnet som bagekartoffel. Og sidst men ikke mindst produceres flødekartofler, der er lavet udfra kartoffelskiver, fløde 13% og en bechamel sauce med et fedtindhold på 2 gram pr. 100 gram dvs en fedtenergiprocent på 24%.

Agrova Food varetager DLGs aktiviteter på fødevareområdet og omfatter i dag 11 virksomheder som alle arbejder med plantebaserede produkter. I alle virksomhederne arbejdes der på at give forbrugerne en lettere adgang til frugt og grønt under fællesnævneren - mere grønt mere enkelt.

Under den fælles overskrift arbejder virksomhederne indenfor mange forskellige områder lige fra snackgulerødder, fødevarehjælp og koldpresset rapskimolie over snittede grøntsager, kartofler, frugt, syltede rødbeder og frysetørrede krydderurter. Produkterne afsættes både til detail-, catering- og det industrielle marked.

Nogle af produkterne markedsføres direkte under Agrova navnet, andre via grossister og andre igen som privatlabels i de store detailkæder.

Agrova Food deltager også aktivt i det velkendte 6 om dagen projekt bl.a. sammen med Kræftens Bekæmpelse, Forbrugerinformation, Gartneribrugets Afsætningsudvalg, Forskningsforeningen, Sundhedsstyrelsen mfl.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?