En af de helt store medieballoner - gravet frem af BT - er, at folketingsmedlem Thor Pedersen i stor udstrækning har opholdt sig i sit sommerhus.

Flere politikere har, da de af erfaring ved, at statsminister Fogh Rasmussen i personsager er mere end hurtig på aftrækkeren, forlangt, at Thor Pedersen bliver placeret bagest i folketingssalen ved siden af sin gamle ven Peter Brixtofte.

Folketingsmedlemmernes ferier er i store træk defineret i Grundloven og er i år uge 1, 7, 10, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 42, 51 og 52 (22 uger), og i disse uger er Thor Petersen i hvert fald i sin gode ret til at holde sin ferie i sit sommerhus.

Vi kender utallige - også mange landmænd - som holder deres ferier i sommerhus, udlandet, camping e.l.

Hvis Thor Pedersen i sin ferie er kørt ind fra sit sommerhus for at udføre noget arbejde i ministeriet, burde det ikke være en anledning til kritik.

Er der dyr på hans gård, går vi ud fra, at han, i lighed med andre landmænds ansvar, sørger for, at dyrene bliver passet forsvarligt i ferierne.

Thor Pedersen "sagen" om bopælspligt viser, at det duer ikke med forskellige ferieregler. I hvert fald har ingen bopælspligt i deres ferie.

Det er naturligvis ikke klædeligt at være misundelig; men vi tror, at mange ude i samfundet ville ønske at være "ansat" på ferie vilkår, som er gældende for folketingsmedlemmer.

Man forstår godt, at politikerne på Christiansborg fælder mange tårer, og føler at deres verden synker i grus, når de bliver fyret.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?