Danmarks største lavpriskæde Netto vil nu også i Sverige være den mest dominerende lavpris kæde. Nettos bestyrelse skal i næste uge træffe beslutning om den største vækstplan til dato. En plan som på sigt vil betyde 250 nye butikker omkring byerne Stockholm og Gøteborg. Man regner med et potentiale på ca.100 butikker i Stockholm området og på lidt længere sigt 150 butikker i Gøteborg området.

Men der komme også andre spillere, som vil betjene svenskerne med dagligvarer. Fx er det tyske Lidl også på vej til at etablere sig i Stockholm; men da Dansk Supermarked går stærkt frem i et partnerskab med Ica Ahold i Sverige, mener man at have en stor konkurrencefordel i forhold til Lidt, som bl.a. skal finde alle lejemål. Lidt plejer at være gode til at regne - den ud, så Netto skal nok ikke undervurdere Lidl''s tilstedeværelse.

Allerede i år tager Netto det første skridt ind i Sverige med 15 nye butikker - de fleste er Ica butikker ændret til Netto.

Hvorledes Coop Norden vil se på den store Netto invasion er indtil videre et åbent spørgsmål. En mulighed kunne være at lade Fakta åbne i Sverige. Det har ikke været muligt for MEALS at få en kommentar fra Coop Norden; men mens de tænker, så er både Netto og Lidt ved at stille brikkerne frem til spil.

Netto råder i dag over et centrallager i Halmstad for at servicere butiksnettet i Sydsverige; men regner med at det på længere sigt bliver nødvendigt at etablere et nyt logistik lager - muligvis i samarbejde med Ica Ahold. Netto har ca. 1000 varenumre i de svenske Netto butikker, og priserne er ca. 15-20 procent lavere end i den øvrige handel i Sverige. Kunderne møder svenske varer i ca. 85 procent af sortimentet og af resten er kun en lille del danske varer.

Som mange sikkert husker, så er det kun 21 år siden, at Netto åbnede sin første butik i Danmark. Siden er det blevet til 337 butikker i Danmark foruden butikker i Tyskland, England, Polen og siden maj i år i Sverige.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?