Friheden til at ryge på restauranter bør indskrænkes betydeligt, eller hellere, det bør helt forbydes, mener Kræftens Bekæmpelses direktør Arne Rolighed.

Sundhedsstyrelsen har lavet en kampagne for at få restauranter til at indføre en lokale-opdeling, således at begge parter tilgodeses. Blandt andet har man fremstillet klistermærker til opsætning ved restaurantens indgang, ligesom restauranten kan få et link til deres hjemmeside på www.fritvalg.info, så gæster - forud for besøg - kan se, hvilken type restaurant de besøger.

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen og Horesta viser, at 31 procent af landets restauranter allerede har etableret en ordning for rygere og ikke-rygere. Undersøgelsen viser også, at der blandt de adspurgte restaurantører overvejende er enighed om, at ryger og ikke-ryger områder er en god servicefordel.

Vi må dog konstatere, at undersøgelsens 31 procent umiddelbart ser forkert ud, for hvis man tæller sammen på www.fritvalg.info er der under 100 restauranter, som er tilmeldt ordningen, og dette tal stemmer ingenlunde med antallet af etablerede restauranter.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?