Restaurantmessen kaldet Tema 2003 var i år den største nogensinde. Besøger man den, må man derfor prioritere og besøge de stande, som har størst interesse. Det kan derfor anbefales, at firmaerne forud for en sådan messe gør ekstra ud af at orientere kunder og kundeemner om deres standes formåen, så man ikke glemmer disse stande i mængden.

Jeg valgte først og fremmest den store vinafdeling. Alle sejl var sat til, og udbuddet af vine og spiritus var stort og smagningen generøs. Her kunne man få opdateret sin viden om de sidste årgange fra hele verden. En indvending kan være, at man nok skulle dele området op i en vin- og spiritusafdeling. Vin egner sig bedst til at smages uden for megen larmende musik, som tilsyneladende hører sammen med indtagelse af "små grå, m.m.

En gimmick hos Kjær & Sommerfeldt var, at man skulle kåre årets rødvin blandt tre fra henholdsvis Italien, Portugal og Frankrig. Her vandt Italien med Vigna del Moro foran Altano fra Duoro og Clos de Lisa fra Roussillon med 318 stemmer af i alt 893. Men alle vine gik ud af kampen med oprejst pande, idet der kun var små forskelle i bedømmelsen.

Er man kaffe-entusiast, var der rigelige muligheder for at få opfyldt sine ønsker. Kaffe er "in" i dagens Danmark. Man taler om kaffetyper og brygningsmetoder på et meget højt plan. Men den italienske espresso, italienerne kalder den slet og ret "café", er min foretrukne.

Min favorit var kaffen fra firmaet Finnman bosiddende i Ålborg. Her anvendtes kaffemaskiner, der kostede 96.000 kr. De fås også til langt over hundrede tusinde kroner. Seksten sekunder tog det for maskinen at male bønnerne og producere en meget velsmagende café. Den kunne lave utallige variationer af kaffe, Ristretto, Cappucino, Cafè Crème osv, som alle er kodede ind i maskinen. Der skal kun trykkes på knapper.

Vil man brygge sin egen Café derhjemme, bør man købe en maskine til mindst 4000 kr. for at få det tryk, som er nødvendigt. Men så er man også i stand til at lave en kop kaffe i top.

Kaffe kan dog også laves på den gode gammeldavs facon ved hjælp af Eva Solo’s nyeste og eget design i kaffebryggere. Den ligner til forveksling den kendte stempelkande, men er mere raffineret. Den er netop kommet på markedet. Pris kr. 399.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?