Et flertal uden om regeringen er enige om, at det nu skal være slut med fordærvede fødevarer og skattefusk i landets kiosker og restauranter. Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har fået opbakning til et forslag om et udvidet næringsbrev, og da forslaget tillige bakkes op af SF, Enhedslisten samt Kristeligt Folkeparti, så er flertallet for forslaget i hus.

"I dag kan man sjuske med hygiejnen og fuske med momsregler uden, at det har reelle konsekvenser. Ganske vist uddeles der bøder, men de er så små, at det nærmest kan betale sig at snyde, og skulle det komme så vidt, at man får lukket sin butik, kan man uden videre åbne en ny. Det skal være slut", siger Socialdemokraternes fødevareordfører Ritt Bjerregaard.

Næringsbrevet, der også går under navnet 'erhvervskørekort' skal sikre, at erhvervsdrivende overholder gældende regler for at drive forretning inden for fødevareområdet. Det er for eksempel regler om hygiejne, moms eller regler om mærkning. Kortet skal være en forudsætning for at få lov til at drive fødevareforretning.

Kortet skal kunne inddrages ved gentagne overtrædelser af reglerne, nøjagtigt som et almindeligt kørekort.

Meningen med kortet er, at forbrugerne kan have tillid til at fødevarerne er fremstillet og solgt under ordentlige hygiejneforhold.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?