Færch Plast A/S
En af de førende danske emballagespecialister, Færch Plast med hovedsæde i Holstebro, er i gang med at indarbejde NatureWorks PLA i sit emballagesortiment. NatureWorks PLA der er et alternativ til almindelige kendte plasttyper, er udviklet og leveres af Cargill Dow LLC. Materialet fremstilles udelukkende af fornybare råvarer såsom majs. Materialet er funktionsmæssigt på højde med almindelig plast.

Færch Plast fremstiller emballager til fødevareindustrien og -detailhandelen i Europa. Produkterne omfatter alt lige fra bakker, containere og låg til varmebestandige emballager til færdigretter. Virksomhedens nye emballagesortiment, der er fremstillet af NatureWorks PLA, er beregnet til ferskvarer på køl, såsom kød, salater og pasta.

"Vi tror at innovation er nøglen til, at vi kan positionere os og vore kunder i fødevareindustriens elite", siger Jens Bornstein, administrerende direktør for Færch Plast. "Et materiale som NatureWorks PLA gør det muligt for detailhandelen at eksponere produkter med en ekstra salgsmæssig værdi og samtidig give den moderne forbruger en mere økologisk bæredygtig emballageløsning."

 

 

Færch Plasts nye emballagesortiment, der er fremstillet af NatureWorks PLA, er velegnet til såvel manuelle som automatiske pakkelinier med automatisk afstabling, fyldning og fremføring. Derved kan fødevareproducenter benytte eksisterende udstyr til emballering af deres produkter. NatureWorks PLAs egenskaber, såsom barrierer, glans, gennemsigtighed, printbarhed samt stivhed gør ligeledes materialet til et naturligt valg, når der er tale om emballering af fødevarer.

"Vores mangeårige erfaring inden for emballering af fødevarer hjælper os til at udvikle innovative emballageløsninger" fortsætter Jens Bornstein. "Ved at tilbyde NatureWorks PLA som et alternativ til de plastemballagematerialer, vi kender i dag, tilbyder vi vore kunder en ny generation af emballage til fødevarer".

NatureWorks PLA er nu på markedet til kommerciel anvendelse, da Cargill Dow kan fremstille 140.000 tons pr. år. Emballager fremstillet af NatureWorks PLA er blevet en realitet for fødevareindustrien og forbrugerne. NatureWorks PLA gør det muligt for fødevareindustrien at få en natur-baseret emballage til et naturligt produkt, hvilket er et vigtigt salgsargument over for forbrugerne. De steder, hvor NatureWorks PLA i øjeblikket fås i butikkerne, reagerer forbrugerne positivt.

På basis af fornybare resurser fx majs skaber NatureWorks PLA-teknikken en harpiks ved at 'udnytte' kulstof fra planter, efter at disse har hentet det fra luften gennem fotosyntese. Dette gøres ved at udvinde kulstoffet, der er lagret i planternes stivelse, som nedbrydes til naturligt plantesukker. Kulstoffet og andre bestanddele i disse naturlige sukkerstoffer anvendes derefter til at fremstille plast, såkaldt polylactid (PLA), gennem en simpel gærings- og separeringsproces. NatureWorks PLA er et stof 100% udvundet af majs.

Cargill Dow forklarer, at den varme, energi og transport, der anvendes i produktionsprocessen, også omfatter fossile brændsler. Men til hele processen bruges der mellem 20 og 50% mindre fossilt brændsel end til traditionel termoplast.

Færch Plast er en dansk virksomhed, stiftet i 1969. Virksomhedens produktion og administration ligger i Holstebro, med salgskontor i Obernai, Frankrig og et datterselskab, Harrison Europack, i England. På basis af sine kvalitetsemballager til fødevarer har Færch Plast gennem årene opnået en stærk position på det Europæiske marked. Virksomheden ekstruderer folie og termoformer emballager 24 timer i døgnet året rundt - emballager til nutidens forbrugeres moderne livsstil. Besøg vores hjemmeside, www.faerchplast.com, hvis du ønsker yderligere informationer om virksomheden.

Cargill Dow LLC, stiftet i 1997, hører hjemme i Minnetonka, Minnesota, USA. Det er den første virksomhed, der tilbyder sine kunder polymerer, som udelukkende er udvundet af fornybare resurser, og hvis pris og funktion kan konkurrere med andre emballagematerialer og traditionelle fibre. Virksomheden har opnået dette gennembrud ved at udnytte sin teknik til at bearbejde naturligt plantesukker og derved skabe et varemærkebeskyttet polylactid polymer (PLA). Besøg Cargill Dows web-site: www.cargilldow.com, hvis du ønsker yderligere oplysninger om virksomheden.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?