Læserindlæg af kantinechef for Århus tekniske Skole, John Jensen 
Til redaktør John Albert Christensen 
Jeg har med stærk irritation læst dine artikler i ugebrev nr. 13 (Karoline måtte give Arla sit ja) og nr.16 (Drop økologien, siger Arla). Det er ikke Arlas skyld, at danskerne ser mere på kvantitet end kvalitet. Arla er oppe imod et Dansk Supermarked, der henter mælkeprodukter i Bremen, og COOP der henter deres i Holland. Danskerne køber det billigste uden smålig skelen til kvalitet eller oprindelsesland.

Arla er jo de danske mælkeproducenter med demokratisk valgt bestyrelse, men det tror jeg ikke, at du er klar over, som du beskriver dem. Vel kan du finde landmænd, der er imod, men flertallet er for, det er jo demokratiets betingelser. Arla kan jo ikke bare producere løs af en vare, danskerne for få år siden var vilde med, men som kun få vil købe nu. Dette kan Arla ikke vende, det er en holdning blandt danskere.

Danskerne pumper skinkerne for økonomiens skyld, i sydeuropa tørrer man dem for smagens skyld, og det er kernen i hele problemet. Det kan danske landmænd ikke lave om på med aldrig så mange reklamekampagner, slet ikke når de danske detailhandelskæder henter deres produkter i udlandet. Med hensyn til din farvede omtale af Arla´s overtagelse af Karoline kan jeg oplyse dig om, at Arla i mange år har udgivet et blad, der hedder Go´Smag fra deres eget køkken, det er fuldt på højde med Karoline - om ikke bedre. Det tror jeg ikke du kender (red. korrekt, idet vi trods utallige henvendelser gennem flere år ikke får det tilsendt), i så fald forstår jeg ikke din frygt for Karoline, med mindre det er den før omtalte farvede holdning, der slår igennem. Jeg forstår derimod godt at landmændene ikke vil betale for 2 parallelle eksperimentalkøkkener.

Arla og landmændene driver jo ikke veldædighed, men forretning, og de gør det på en måde, så du og jeg har nogle af verdens bedste produkter til en meget lav pris og med den største sundhed i besætningerne i verden. Det kan dine farvede holdninger sikkert ikke godkende, men så undersøg dit stof.

Den skinhellige holdning danskerne har til at spise for meget og for fedt, ryge, bevæge sig for lidt og forlange, at alt skal være de bedste råvarer, for, når de står ved frysedisken, at købe tyske, franske, hollandske og andre udenlandske varer, der måske lyder eksotiske, men har langt mere sygdom i besætningerne og ikke er underlagt den kontrol, de danske landmænd og fødevarerproducenter er underlagt.

Gå ind og undersøg de franske vilkår for fødevareproduktion, så har du noget at skrive om.

Jeg ved en del om mad, jeg er chef i et køkken, der dagligt bespiser op mod 4500 personer, jeg rejser en del i Europa på messer og lignende, jeg har boet i udlandet i mange år og beskæftiget mig med fødevarer og produktion.

Jeg siger ikke, at du skal udvide din horisont, men gør den så stor, at den rummer det stof, du skriver om.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?