Når en regering skal gøre sig populær, så er opskriften ofte noget med sund mad fx skolemad.

Hvem i alverden vil ikke bifalde, at en regering vil gøre noget godt for børnene. Det vil undervisningsminister Ulla Tørnæs sandelig også, idet hun næsten i detaljer har skruet en landsomfattende skolemadsordning sammen. Lidt pudsigt må det forekomme, at netop denne regering, hvor Ulla Tørnæs befinder sig, lynhurtigt, da den kom til, skød "Børnekostpuljen" ned!

Ulla Tørnæs har, måske fordi så bliver det ikke til noget, meddelt, at der ikke følger så meget som en krone med fra regeringens side.

I så fald, at det var som i de gode gamle dage, hvor staten var i stand til at bekoste skolemaden, så ville den koste ca. to milliarder kr., og hvis det var i kommunalt regi ca. 7 millioner i gennemsnit pr. kommune.

Det hævdes i brede kredse, men det kniber med dokumentationen, at for mange børn i forhold til for en generation siden er for tykke, fordi de spiser for fedt, for meget sukker og for lidt grøntsager, og tilmed at denne usunde kost, som de to første punkter tilhører, siger man, giver børnene problemer med normal indlæring og trivsel.  

Af ernæringsmæssige grunde er det meget betænkeligt at fare for ensidigt frem, for det er mere end tvivlsomt om børn generelt får for meget fedt og/eller sukker?! I hvert fald er børns tilstand i dag, hvad angår idealvægt, kroppens symmetri, kondition og vitalitet, fuldt på højde med tidligere.

Vi har fornylig set klassefotos af børn i 10-12 års alderen fra 1942, 1958, 1971, 1990 og 2000. Ved at kigge på disse klassefotos, ser det ikke ud som børn i dag er tykkere end før i tiden.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?