Det bliver mere og mere populært at købe ind syd for den dansk-tysk grænse.

Grænsehandlen sætter nu rekord, og det er ikke kun øl, vin og cigaretter, som danskerne fragter hjem, men også mere almindelige fødevarer som ost og kød. En rapport fra Institut for Grænseregionsforskning viser, at danskernes handel syd for den dansk-tyske grænse skønnes at have et omfang på 6,2 milliarder kroner årligt, det er en stigning på 800 millioner kroner på to år.

Beløbet svarer til den samlede omsætning i næsten 150 gennemsnitlige danske supermarkeder med i alt ca. 2500 fuldtidsansatte.

På blot to år er den samlede sum, danskerne lægger i Tyskland, steget med 800 millioner kroner årligt til 6,2 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 13,6 pct, og ifølge rapporten er gennemsnitsindkøbet pr. bil nu på 1625 kroner, hvilket er en stigning på 100 kroner siden 2001.

Mere end halvdelen af danskernes indkøb syd for grænsen omfatter kun afgiftsbelagte varer, mens omkring en tredjedel køber både afgiftsbelagte varer og andre varer i Tyskland. Således købes der årligt fødevarer for ca. 292 millioner kroner vel at mærke fødevarer eksklusiv sodavand, chokolade og slik. Ifølge rapporten er en væsentlig årsag til, at fødevarerne spiller en stadig større rolle i grænsehandlen, at de i Tyskland kun er belagt med til 7 procent moms mod 25 procent i Danmark.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?