Antallet af nye hotelværelser i København vokser over de kommende to år med ti procent, og i løbet af sommeren er der åbnet et nyt hotel hver måned. Alene i år er antallet af værelser vokset med 800.

Trods krisetegn i store dele af hotel- og restaurationsbranchen øges antallet af hotelværelser hastigt i hovedstaden; men alligevel ser formanden for Horestas hotelsektor og for Hotelsammenslutningen Øst for Storebælt, Jens Zimmer Christensen med sindsro på udviklingen.

Han siger til Jyllands-Posten, at åbningen af et nyt hotel er udtryk for en "langsigtet" investering, og derfor ser vi en masse nye hoteller dukke op nu midt i krisen. Inden for de seneste tre-fire år har vi set en tilgang af hotelværelser på 35 pct. Det er i hvert fald en kraftig forøgelse af udbuddet på så kort tid.

Jens Zimmer Christensen påpeger, at hotelbranchen i København klarer sig bedre end i flere af de andre storbyer, vi sammenligner os med, og han nærer ingen bekymring for fremtiden. Både turisterne og erhvervsfolkene skal nok vende tilbage, der skal bare lidt ekstra markedsføring til, kommenterer Jens Zimmer Christensen til JP København.

Her på redaktionen har vi tidligere vist statistikker for 2002 og 2003 med klare tal for faldende turisme, og de gik beklageligvis i opfyldelse. I løbet af et par måneders tid, vil vi være i stand til at offentliggøre prognoser for 2004.

Går man ud fra, hvad diverse økonomer har udtalt, vil vi først se højkonjunktur i 2005 og derfor vil 2004 sandsynligvis ikke betyde tilgang af turister.

Politiken kunne i sidste uge offentliggøre, at mere end 80% af landets restauranter drives med underskud, og en af grundene er netop manglende turister.

Man må derfor undre sig noget over Jens Zimmer Christensen logik om hotelbyggeri lige nu. Hvis disse mange nye senge ikke bliver besat, så må det i sagens natur kræve både stor tålmodighed og stor tegnebog at holde forretningen kørende, indtil udviklingen vender.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?