Foreningen af Husholdnings-  og Håndarbejdsskoler

Antallet af drenge, der søger ind på landets husholdnings- og håndarbejds­skoler er fordoblet i løbet af kun ét år.

I løbet af kun ét år er antallet af drenge, der vælger et undervisningsforløb på en husholdnings- eller håndarbejdsskole, fordoblet.

Dorte Bondo, formand for Foreningen af Husholdnings- og Håndarbejdsskoler er meget tilfreds med udviklingen.
Hun er ikke i tvivl om, at drengenes interesse for at lære bl.a. husholdning er en del af en større interesse for madlavning, sund mad og livsstil blandt unge. Også flere unge piger vil lære at lave mad og have viden om, hvordan man får en husholdning til at fungere - og beskæftige sig med kreative fag som strik, syning, design og kunst.

- I dag er der ikke så mange fordomme blandt unge om, at husholdnings- og håndarbejdsskoler er kedelige og gammeldags skoler. Vi er tværtimod meget moderne skoler, der tilbyder seje og spændende aktiviteter. Det er herligt, at flere drenge får øjnene op for vores tilbud, siger Dorte Bondo.

Formanden ser det som en klar fordel for skolerne, at de har fået flere drenge som elever. Dorte Bondo forventer, at det stigende antal drenge også vil trække endnu flere drenge til skolerne.

Landets 18 husholdnings- og håndarbejdsskoler har i dette skoler år knapt 900 elever. Det er lidt flere end sidste skoleår. 20 pct. af eleverne er i år drenge. Sidste år var 10 pct. af eleverne drenge.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?