Om få år, i nogle lande er det allerede indført, vil det sandsynligvis være forbudt at ryge på danske restauranter og andre madsteder. Og hvis branchen ikke selv kan finde ud af dét, så er Venstre parat til at kræve lovgivning på området, siger partiets sundhedspolitiske ordfører, Jørgen Winther. Socialdemokratiet og andre politiske partier har længe være parate, så det vil ikke volde besvær at gennemføre loven.

Det er så sandt, som det er sagt, at tobaksrygning er meget farligt for helbredet. Faktisk den næstfarligste livsstilsvane kun suverænt overgået¤af fedme.

I årevis har læge og politiker Jørgen Winther, sammen med stribevis af andre kosteksperter, tordnet om det store antal mennesker der dør, fordi fedme er årsag til sukkersyge og hjerte-kar sygdomme m.v. Manden og alle andre med samme budskab har ret, for det farligste er at blive for tyk (allerfarligst er dog at blive for tynd).

Forbudsrækkefølge

Derfor må man spørge, om det ikke var mere logisk at begynde med forbud mod anvendelse af fødevareprodukter på restauranter og andre madsteder, som indeholder over 30% fedtenergi. I den logiske rækkefølge kunne så følge tobak, alkohol, sport, landbruget, biler, osv.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?